måndag 18 november 2013

Schibsted finner ny smutsig angreppsmetod mot Sverigedemokraterna.Under gårdagen lyckades Schibsted skapa stor osämja bland SD:s medlemmar genom en ny taktik, ett nytt angreppsmetod, mot partiet som går ut på att söndra och härska i klassisk manér. De två Schibsted ägda tidningsdrakarna Svenska Dagbladet och Aftonbladet synkroniserade en giftig attack mot SD.

Det var efter att en intervju med partiledaren för Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson (SD), publicerades hos Svenska Dagbladet, där han förklarade SD:s positionering gällande regeringsfrågan efter nästa val. Egentligen var det ingen nyhet, då det i stort sätt var samma inställning som de just nu har under denna mandatperiod, bara att SD gärna "sträcker ut en hand" för att kunna förhandla i frågor där SD har potential att komma överens med de andra partierna.

Trots att Åkesson påpekade att SD inte skulle släppa invandringsfrågan, så valde det andra Schibsted ägda tidningen, Aftonbladet, att göra sin egen tolkning av Åkessons uttalande. Där hävdade de att Åkesson skulle släppa invandringsfrågan helt. Vilket så klart inte var sant. Men som vanligt så spelar det ingen roll. Det viktiga är hur de lyckas spinna på det hela. De Schibsted ägda medierna fick sedan även hjälp från Public Service för att basunera desinformationen ytterliggare, något som tillslut fick resultat.

Dessvärre lider en överväldigande majoritet av svenskar (tyvärr även inom den Sverigevänliga folkrörelsen) av något som på engelska kallas för "knee-jerk reaction". Det hande alltså inte ens gått 24 timmar, och Åkesson hade inte ens fått chansen att bemöta lögnerna som pumpades ut från Schibsted och Public Service. Men trots det blev det "strom i sociala medier" och vissa var på väg att riva upp sina medlemskort. Det visar bara på hur mäktig Schibsted är och hur lätt manipulerade även en del Sverigevänner kan vara.

Som tur var kunde Åkesson förklara och förtydliga det hela sent igår via SD-kuriren. SD-anhängare om några borde fatta att Schibsted är lika mycket patologiska lögnare som Public Service och Bonniers. Men det finns tydligen vissa, som inte ens kan vänta några 48 timmar för att få saker och ting på det klara. Uppenbarligen låter de sig föras bakom ljuset och de låter spinndoktorerna hos Schibsted spinna dem så att det blir så snurriga att det blir osämja bland SD-anhängarna. Och den taktiken verkar funka ganska effektivt. Det tar tid innan Åkesson får reda på det, hinner bemöta det och få ut hans replik mot MSM:s spinn.

Schibsted har nu kanske upptäckt ett effektivt vapen som kan orsaka SD mycket skada under valrörelsen. Istället för att kampanja kommer Åkesson och SD tvingas bemöta olika spinndoktorers tolkningar av diverse uttalanden (ur sina sammanhang), och tvingas till att slösa bort tid och energi åt det istället för att bekämpa etablissemanget.

Var säkra på att vi kommer att få fler sånna här giftiga och smutsiga angrepp mot SD ju närmare välrörelsen vi kommer. Det har visat sig vara effektivt och skadligt. Förhoppningsvis har SD:s anhängare nu också lärt sig en läxa, inför valrörelsen. Och är förberedda och även mer kritiska mot MSM.

Exponerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar