måndag 4 november 2013

Psykiatriker kritisk mot lagen mot barnaga.

Den skånske psykiatrikern, David Eberhard, får nu stor uppmärksamhet i brittiska medier, då han faktiskt vågar gå emot strömmen och kritiserar den svenska barnuppfostran och inte minst den svenska lagen mot barnaga, som gjort uppfostring omöjlig för svenska föräldrar sedan lagen gick igenom på 70-talet.

Medier i England har annars alltid betraktat Sverige som det perfekta landet, där socialismen har lyckats. Men sanningen är att landet bär med sig en skenhelig fasad, som nu allt mer börjar krackelera. Eberhard vågar i sin nya bok även påpeka hur kritik mot lagen om barnaga är ett tabu ämne i det extremt politiskt korrekta Sverige. Han pekar även fingret mot den danske psykologen, Jesper Juul, som på 90-talet förvärrade situationen med sin bok, där han förkastade den traditionella "auktoritära" uppfostran baserad på en tydlig heirarki inom familjen.

Eberhard förklarar även att detta vilseledande syn på barnuppfostran lett till att svenska barn blivit slynglar som förväntar sig att få allt på silverfat, istället för att lära sig om respekt. Detta leder till problem i det svenska samhället när dessa barn växer upp och blir besvikna över att världen inte blir som de förväntat sig. De växande problem med ångest bland unga i Sverige är ytterliggare ett bevis för detta menar Eberhard.

Telegraph, Independent, Yahoo.

Relaterat:

Har förbudet mot barnaga gjort Sverige till pedofilernas paradis?

1 kommentar:

 1. Proverbs 13:24 He that spareth his rod hateth his son: but he that loveth him chasteneth him betimes.

  tittar vi på denna vers så blir ju den sekulära människan direkt otroligt upprörd då de programmerats till att det är farligt att aga barnet OCH MED EN KÄPP!!! *Jorden går under* :D

  Tittar man sedan på de slynglar och ferals (gillar det engelska ordet) som de faktiskt är så beror det ju på föräldrarna aldrig disciplinerat dessa och de sedan flippar ur när de väl stöter på någon i världen som sätter gränser för dessa vildar.
  Samma fenomen ser man faktiskt inom de Kristna filmer som inte disciplinerat barnen eller disciplinerat de för mycket (finns en gräns som man inte ska överskrida som även den talas om i Bibeln, är i tidsnöd just nu så hinner inte leta upp den just)

  Poägen är iaf att de alla verkar följa det här 12 stegs programmet för att få sig en slyngel:
  http://av1611.org/othpubls/raisekid.html

  Slängde nyss in en artikel jag skrev på min gamla sida som jag lyckades rädda som verkligen passar in i detta:
  http://togivelight.blogspot.com/2013/11/atheist-society.html

  Det ateistiska samhället har STOR SKULD i detta, läs så ser ni, jag har missat en massa punkter men jag tycker punkterna jag tar upp är tillräckliga, tänkte skriva en till del lite senare med fler punkter.

  Eberhardt är för övrigt samma kille som skrev den här intressanta boken:
  I trygghetsnarkomanernas land : Sverige och det nationella paniksyndromet
  http://www.bokus.com/bok/9789172320826/i-trygghetsnarkomanernas-land-sverige-och-det-nationella-paniksyndromet/

  trodde aldrig jag skulle säga det men det verkar som om alla inom psykologin inte är skvatt galna. Han är väl undantaget som bekräftar regeln? :D

  SvaraRadera