måndag 25 november 2013

Något som Jonas Sjöstedt (V) bör fundera på.

Revolutionära Fronten. 
Nyligen suspenderades en vänsterpartist av Värnsterpartiets Örebrodistrikt, för att han på TV hade försvarat politisk våld. Han visade sig vara en varm anhängare av det vänsterextrema våldsbejakande Revolutionära Fronten, som sysselsätter sig med att sprida röd terror mot alla oliktänkande i Sverige. Det mesta tyder nu på att den suspenderade vänsterpartisten kommer att uteslutas ur partiet. Tidigare har andra vänsterpartister uttryckt sig på ett mycket grovt och våldsförhärligande sätt i sociala medier. Ett sätt som aldrig skulle accepteras hos till exempel Sverigedemokraterna som granskas stenhårt av media. Men han sitter kvar än idag.

Vad gäller vänsterpartisten som öppet och tydligt hyllat politisk våld i TV, så var det faktiskt någonting unikt. Och när jag säger unikt så menar jag omständigheterna på vilket han avslöjade sig själv som en fullblods bolsjevik. Däremot så är det ingen tillfällighet att Vänsterpartiets företrädare har starka band till än mer extrema rörelser, långt ute på vänsterkanten. I synnerhet när man ser till partiets ungdomsförbund, Ung Vänster, som ganska öppet organiserar demonstrationer och aktioner tillsammans med till exempel det trotskejistiska (O)Rättvisepartiet Socialisterna och den kriminella Revolutionära Fronten.

Det mesta av detta vet redan de flesta. Men media jagar knappast dig, Jonas Sjöstedt (V), dag och natt, för att försöka tvinga fram ett svar. Du trakasseras inte, utan får ta det lungt i din lyxiga lägenhet i Östermalm. Där kan du sitta trygg med din rödvinsflaska och dina romaner, utan att behöva oroa dig för något oväntat besök från Södermalm. Ingen katt kommer att skrämmas, och ingen kommer att urinera i någon park eller lekplats i närheten där du bor. Och inte heller din fru, med mycket erfarenhet som FN-delegat, kommer att känna sig trakasserad.

Men nu vill jag ställa dig några frågor som dina vänner i Södermalm inte kommer att ställa. Det intressanta i det här fallet är inte vänsterpartistens suspendering. Utan den reaktion det ledde till. När Vänsterpartiet via FaceBook publicerade nyheten om att den här vänsterpartisten i Örebrolän skulle suspenderas fick partiet ordentligt med bakläxa från sina sympatisörer/väljare/anhängare/medlemmar.

Jag kommer inte att gå igenom kommentarerna och jag tänker inte hänga ut någon. Utan det får ni kolla upp själva. Vänsterpartiet kallades för "mesig" och "fegt". Många skrev att partiet hade vikit sig mot "borgarnas media" (LOL). Jag räknar på att ungefär 90% av alla inlägg jag fick läsa var mycket starkt kritiska mot partiet, som de ansåg hade agerat som hycklare.

Hehe, vissa var faktiskt väldigt skarpa. En minns jag påpekade eran hyckleri, då ni sa att ni var emot våld, samtidigt som ni röstade i Riksdagen, för bombningen av Libyen. Intressant var även att väldigt många hotade med att de skulle rösta på "ett annat parti". Jag gissar på att (O)Rättvisepartiet Socialisterna kommer att få sig en rejäl uppsving i valet 2014.

Men, Jonas Sjöstedt, ditt parti har länge brottats med detta problem. Och när du tog över partiet, efter Lars Ohly, som öppet kallade sig själv för kommunist, så hade du chansen att starta på nytt. Flera av dina kritiker uppmanade dig att rensa i partiet. Många utanför ditt parti har haft ett mycket högt förtroende för dig. Men nu är den nog borta. Och vet du vad? När du som ny ledare för Vänsterpartiet, sa att du hade tagit avstånd från dina gamla värderingar, så valde jag att tro på dig. Jag vet att man aldrig kan lite på en kommunist. Men jag valde ändå att ta ditt ord på det. Människor kan förändras. Du var inte längre en bolsjevik, utan numera en melsjevik. Den Jonas Sjöstedt som en gång i tiden var aktiv i det Kommunistiska Ungdomsförbundet, hade nu vuxit upp och tagit tydligt avstånd från kommunismen. Numera kallar du dig själv för socialist.

Men ditt parti då? Ditt ungdomsförbund demonstrerar öppet tillsammans med kommunistiska partier, och våldsamma vänsterextrema bolsjevikiska rörelser. Kollar man igenom bloggarna hos många av ditt partis förtroendevalda, så upptäcker man snabbt hur de öppet hyllar gamla kommunistiska diktaturer! Många inom ditt parti kallar sig än för kommunister. Det är inget kontrovertiellt inom ditt parti.

Om en Sverigedemokrat skulle ens antyda på att vara något motsvarande till exempel ha samröre med ND, SvP eller SMR, så skulle det vara tack och adjö direkt! Om någon SD:are skulle ens antydda sympatier med nazism eller fascism, så skulle den ryka snabbare än du hinner flaska ner det röda vinet. Kan du tänka dig vilken skandal det skulle vara om SDU anordnade demonstrationer tillsammans med SMR? Det skulle bli ett j*vl* liv. Och Södermalmsborna skulle slänga sig över Åkesson och aldrig släppa honom.

Men det kanske är media som gör skillnaden. Kanske media gör dig en otjänst genom att inte tvinga dig till att hålla rent i dina led. De ställer ju aldrig dig mot väggen. Så du kanske inte känner ett behov av att göra något av det.

SD-Kuriren, Avpixlat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar