måndag 18 november 2013

Victor Orban räddade Ungern från Euron.

Inför Ungerns nationaldag publicerade Bill Still en rapport om Ungern och hur de 2010 lyckades i sin kamp mot socialisterna som hade redan satt igång maskineriet för att införa euron i Ungern. Efter valet, våren 2010, vann de konservativa Fidez och fick dessutom en absolut majoritet i parlamentet.

De konservativa med Victor Orban i spetsen slängde ut EU-byråkraterna, avbröt alla planer på att inför euron och inledde agressiva skattesänkningar vad gäller både bolgasskatten och inkomstskatten. Idag har Ungern repat sig ordentligt sen kristiden, och är ett av få länder som klarat sig bäst under den ekonomiska krisen. Och är just nu bara ett hårsmån från att få kreditstatus, för att kunna åtnjuta investeringar. Orban är noga med att påpeka bankmaffiornas försök att återerövra Ungern och menar att samma krafter som med järnhand styrde landet under kommunisttiden nu försöker återta makten.

Valet i Ungern, som kommer att äga rum den kommande våren, kommer på många sätt att bli avgörande. Sossarna satsar stort på att återta makten och garantera ett inträde i euron för Ungerns del. Det är mycket som står på spel i Ungern den kommande våren.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar