söndag 24 november 2013

Eliten försöker knäcka Rob Ford.

Rob Ford, Borgmästare i Toronto. 


Kanada. Rob Ford beskrivs av medier som borgmästaren som vägrar lämna sin post, trots skandaler. Vi får först fråga oss varför etablissemanget i Kanada så gärna vill göra sig av med den här problematiske borgmästare. Ty sanningen är att Rob Ford varit som en finne, där bak, för eliten.

Under Rob Ford har staden varit tryggare. Ford har gått in med hårdhandskarna mot kriminella. Och idag är Toronto Nordamerikas överlägset tryggaste storstad att bo i. Ford har även sänkt skatterna, rejält, för samtliga inkomsttagare, och samtidigt gjort staden mer attraktiv för investeringar. Och han har även infört riggurösa avregleringar som räddat industrierna och fabrikerna från nedläggning i och kring Toronto.

Allt detta går ju stick i stäv mot globalisternas agenda. Vad har de då att komma med? Vänstern går nu till totalattack mot Rob Ford. Det dom tycker är oförlåtligt är att Rob Ford uttryckt speksism mot homosexualitet, att han (för flera år sedan) uttryckt sig "rasistiskt" och att han en gång påstås ha förolämpat en kvinna i Torontos kommunhus. Och där kommer vänsterns klassiska anklagelser om att Rob Ford är antifeminist, rasist och homofob. Det klassiska mantrat.

Men allt det här fick sig en extra kick efter det att ett antal läckor kommit ut från Rob Fords privata liv. Ford har faktiskt ett problem med alkohol och detta har han själv erkänt. För inte så länge sedan, då Ford drack med några vänner, började han knarka. Sedan läckte det ytterligare info, genom en video där Rob Ford är full som bara den, och talar om hur han vill slå ihjäl en journalist som ständigt under hela hans karriär attackerat honom.

Självklart är Rob Fords alkoholproblem någonting allvarligt. Utan att bli berusad, skulle han nog inte ha knarkat och kört rattfull. Men hur läckte det infot ut? Vem läckte ut filmen med en kraftigt berusad Rob Ford? Uppenbarligen någon som ville skada honom. Alkohol och diversa kriminella beteenden är sånt som hör till vanligheten hos andra borgmästare och politiska ledare. Men Rob Ford hängs ut på ett mycket obehagligt sätt.

Toronto är ett mycket välmående stad. I synnerhet om man jämför den med till exempel Vancouver och andra mer vänsterbetonade städer i Kanada. De flesta Torontobor är nöjda med hur staden styrs. Detta trots att media fört en ständig hat-kampanj mot Rob Ford. De senaste skandalerna upprör så klart en del. Det är beklagligt att inte Ford kan behärska sitt alkoholmissbruk.

Nu har vänsterliberaler mobiliserat för att försöka göra sig av med Ford och de har så klart fått medias fulla stöd. De föreslår höjda skatter, strängare miljöregleringar, strängare arbetsmarknadsregleringar och, ja mer allmänt jobbförstörande åtgärder. Främst för att avindustrialisera staden. De vill även skära ner på polisen och satsa på mångfald. Alltså riktig vänsterpolitik, är det som väntar Torontoborna, om de gör sig av med Rob Ford.

Rob Ford må ha sina brister. Men han har helt rätt när han säger att han sköter sitt jobb mycket väl. Torontoborna är inte missnöjda. Det är snarare eliterna som är mycket missnöjda med honom.

SvD.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar