torsdag 28 november 2013

Socialister förfasas över Moderats kritik av ofärdsstaten.

Efter en dokumentär från Public Service intervjuades moderaten Jessica Polfjärd (M) som sitter som ordförande för Moderaterna i Riksdagens arbetsmarknadsutskottet. Dokumentären handlade om arbetslinjen och arbetslösheten. Men kontroverserna hade inget med det att göra. Polfjärd nämnde nämligen något som är ytterst kontrovetiellt i socialistiska Sverige.

- Vi får ett bättre samhälle om omsorg sköts solidariskt av anhöriga än om omsorgspersonal avlönas, sa Polfjärd till SR. Denna citat skapade ramarskri bland socialisterna i sociala medier. Och Sveriges kanske mest etablissemang-vänliga socialistiska blogg, Alliansfritt Sverige, kände att de var tvungna att ta upp hennes uttalande och förklara varför de ansåg att hon hade så fel.

De radar upp sina tre anledningar till varför vården inte skulle kunna lösas frivilligt och solidariskt av anhöriga. Det hela är baserad på socialistiska idéer om att göra människan mer beroende av Staten för omsorg, att familjens betydelse förminskas och att människan blir mer enfaldig i sin kunskap.

Gällande kunskap så brukar jag ta upp hur svenska kvinnors kunskap om mödravård försämrades av att Per Albin Hansson införde en socialistisk och statligt styrd mödravård. Efter någon generation försvann kunskapen hos svenska kvinnor, då den centraliserades bland de bildade som då skulle sköta omsorgen. Visst, där kunde man finna sina fördelar. Men befolkningen blev efter en generation, mindre kunnig, och mer beroende av Staten för att klara av omsorgen/vården.

Familjens betydelse förminskades också då den Statliga vården expanderade under mitten av 1900-talet. Individen "befrias" av Staten från familjen. Ett mycket lömskt sätt att bryta ner familjen och dess betydelse och ersätta den med Statens så kallade "solidaritet", där Staten med våld tar från en för att finansiera någon annan.

Jessica Polfjärds definition av solidaritet, är den enda sanna solidariteten, baserad på familjen och frivillighet, och inte den socialistiska varianten baserad på tvång och våld. Kom ihåg att socialism och Statlig vård och omsorg handlar om kontroll, centraliserad kontroll. En familj där alla tar hand om varandra och är oberoende av Statens alla erbjudanden, är också svårare att manipulera. Därför är starka familjer ett stort problem för Staten.

SR, AS-blogg.

3 kommentarer:

  1. Nanny State.

    Är du beroende av Staten så är du mindre villig att kritisera densamma.

    SvaraRadera
  2. Jag fick i praktiken böter när vi missade vårt barns 1,5-årskontroll pga att jag inte var tillräckligt snabb med att öppna kallelsebrevet. Det blev 100 kr avseende uteblivet besök + faktureringsavgift 70 kr, totalt 170 kr. Varken jag eller min fru har någonsin gett vårt samtycke till att de bokar tider för våra barn ensidigt. Tydligen handlar det snarare om makt och kontroll än riktigt hjälpande särskilt när det är fråga om barn.

    SvaraRadera