torsdag 7 november 2013

Flera som läxar upp Russell Brand om marxismen.

Peter Schiff vs Russell Brand. 
OneTruth4Life vs Russell Brand.
Stefan Molyneux vs Russell Brand.

3 kommentarer:

 1. Noterade precis det här om Russell Brand från Maj:
  Russell Brand: Blame Madness, Not Islam, for Woolwich Attack
  http://www.breitbart.com/Big-Hollywood/2013/05/27/Brand-blame-Woolwich-madness

  snubben runs cover for islam som så många andra sossar...
  Vilket får mig att se att islam och socialism växer på samma onda träd.

  SvaraRadera
 2. Orkade inte lyssna särskilt länge på den där Schiff. Tanken att det är vinstintresset som är drivkraften för att få folk att gå upp om morgnarna känns lite nattstånden. Tanken att det enda skälet någon gör en film är att den gör vinst på det. Vart tog den artistiska friheten vägen? Vart tog passionen för att skapa vägen? Sånt finns tydligen inte i skallen på den killen.

  Hela skocken som gapar om höger-vänster, rött-blått, socialism-libertarianism osv osv ad nauseam, har gått på den enklaste av alla härskarteknikerna - söndra och härska... Lär dig den och du hittar en väg ut ur vansinnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Amena. Välkommen till DOS.

   Låt oss titta lite närmare på din kommentar:

   "Tanken att det enda skälet någon gör en film är att den gör vinst på det. Vart tog den artistiska friheten vägen?"

   Den konstnärliga friheten finns ju alltid där. Vare sig du gör det av egen vinning eller inte. Det märks att du inte orkade lyssna på Schiff särskilt länge. Frågan är om du ens lyssnade på de andra öht.

   "Hela skocken som gapar om höger-vänster, rött-blått, socialism-libertarianism osv osv ad nauseam, har gått på den enklaste av alla härskarteknikerna - söndra och härska... Lär dig den och du hittar en väg ut ur vansinnet."

   Ja visst är det tråkigt att folk går på höger-vänster dialektiken. Ett praktexempel på detta är just Russell Brand. Han har bara lyckats omdefiniera detta så att det passar in hos folk som är lite mer lättflirtade.

   Radera