torsdag 21 november 2013

Tårtkommunist blir själv tårtad.
Irene Matkowitzc var den galna Castrohyllande, knarkande, kommunisten som tårtade Jimmie Åkesson (SD) för några veckor sedan i åsiktsfascistiska ghettot Södermalm. Och nu har den patriotiska aktivistgruppen Nordisk Ungdom (NU) fått Irene att smaka på sin egen medicin. "Är man med i leken, får man leken tåla" var aktivistgruppens budskap till Irene. 

NU hade lockat ut kvinnan med att de ville intervjua henne utomhus. Smart som Irene är, går hon med på en intervju utomhus med en icke-känd intervjuare. Vilket resulterar i att hon blir tårtad. Det som inte syns i videon är att hon blir sur och försöker angripa tjejen från NU med resterna av tårtan som hon fick på sig. 

Bland kommentarerna jämför vissa denna tårtning med tårtningen av Åkesson. Men jag måste säga att de inte är jämförbara. Visst kan man ta avstånd mot den här typen av kränkningar överlag. Men tårtningen mot Åkesson var allvarlig då det kunde varit något annat än "bara en tårta". Det var dessutom ett angrepp mot en folkvald person, och därmed ett angrepp mot hela det parlamentariska systemet. 

Tårtningen mot Irene var en vanlig tårtning som kunde ha gjorts mot vem som helst. Irene är inte folkvald, och representerar därmed inte den svenska parlamentarismen. Det är därmed inte något allmänt angrepp mot hela Sverige på samma sätt. 

Men visst kan man se det som en kränkning. Sen kan man också diskutera om hon nu har rätt att gnälla över detta. Hon har nu polisanmält NU. Hon anser väl att hon har rätt att inte bli tårtad, samtidigt som det ska vara helt rimligt för henne att tårta Jimmie Åkesson. Med tanke på hur mycket hon knarkat, så har jag svårt att tro att hon kommer att ändra inställning efter detta. 

Men NU har faktiskt en poäng när de säger: är man med i leken, får man leken tåla. 

2 kommentarer:

 1. Så tårta skörda tårta...
  :D

  Galatians 6:7 Be not deceived; God is not mocked: for whatsoever a man soweth, that shall he also reap.

  SvaraRadera
 2. Dan Park har gjort en intressant bild också:
  http://www.fotolog.com/elskap/241000000000036526/

  SvaraRadera