måndag 4 november 2013

Centerpartist, först att öppna upp för politiska uppgörelser med Sverigedemokraterna.

Mikael Andersson (C). 
I ett blogginlägg där kommunpolitikern och centerpartisten, Mikael Andersson från Tyngsrydskommun, kallar SD för ett rasistiskt parti och tar kraftigt avstånd från partiets syn på massinvandring, gör han samtidigt något unikt inom svensk politik. Han öppnar upp för politiska uppgörelser med Sverigedemokratena.

Tidigare har många centerpartister uttryckt sig kritiskt till massinvandringen, men även dessa kritiker av dagens migrationspolitik har inte heller velat ta i SD, ens med tång. Vad gäller Andersson, så är det precis tvärtom. Han försvarar status quo vad gäller Sveriges invandringspolitik. Men kan kanske tänka sig ta i SD, men bara med tång och skyddshandskar på.

Anledningen till att han vill att hans parti ska öppna upp för politiska uppgörelser med det han själv betraktar som ett "rasistiskt parti", är för att han tolkat det som att SD redan fört samtal med andra partier (vilket egentligen inte stämmer, men sidospår). Han anser att hans parti ska kunna sitta ner och samtala med SD och göra upp om politiken, utan att ge med sig vad gäller synen på invandring och mångkulturalism.

Jag vet inte om han medvetet går till attack mot SD, för att inte anklagas för att "fiska i grumliga vatten" av partivänner. Men det måste ändå ses som positivt att han tar ett första steg i att åtminstone öppna upp en dörr för SD. Intressant nu med mindre än ett år kvar till valet.

Det är även bra att Andersson till skillnad från sina vänner inom 7-klövern, kan åtminstone visa lite respekt för SD-väljare, även om han så tydligt tar avstånd från deras syn i avgörande frågor.

1 kommentar:

  1. Så han förväntar sig göra uppgörelser med ett parti han lögnaktigt kallar rasister?
    Vilken fåntratt, jag hade av ren princip aldrig gjort uppgörelser med honom eller hans parti.

    SvaraRadera