fredag 8 november 2013

Sossesvinen att söndra och härska.

Bilderbergaren Stefan Löfven (S) vill söndra och härska. 
Idag la Sossarna korten på bordet. De tänker göra som i den goda gamla tiden, då de brukade söndra och härska. Det är så de har planerat att härska över Sverige i framtiden. Av någon anledning verkar de flesta politiska kommentatorer och så kallade "experter" ganska förvånade, alternativt beklämda. Självklart gynnas Socialdemokraterna av att bryta sönder blockpolitiken. De är Sveriges största parti, och har fortfarande sitt 1900-tals förankring ute på landet. Det kan de fortfarande leva på. Det enda som hindrar dem från att ta makten, då de är Sveriges största parti, är just blockpolitiken.

Med tanke på att Stefan Löfven bjudit Jan Björklund in till ett hemligt möte i somras, där det riktas om att de diskuterade en framtida regeringsbildning, så var det här utspelet ganska väntat. Ändå beter sig de flesta journalister med en enorm förvåning. Publice Service gick så långt att de kallade utspelet för en "Valbomb!". Snacka om att överdriva.

Sossarna utesluter så klart SD. Annars är de öppna till alla andra alternativ. De betonar att MP ligger närmast dem. Så Stefan Löfven kan garantera oss några rejäla prövningar efter nästa val. Sen erkänner dom att de har mycket gemensamt med V(PK), men de ser även FP och C som lika intressanta partier att samarbeta med.

Det är egentligen de två sistnämnda som skapat disskussioner. Sossarna tog upp just dessa partier för att de historiskt sätt har haft nära samarbeten. S har inte haft någon historisk samarbete med KD. Och M är egentligen det stora oppositionspartiet.

Men faktumet är att S kommer inte att regera med C efter valet. Det är ganska uppenbart. Det skulle ha varit möjligt med den socialliberala Maud Olofsson. Men Annie Lööf har drivit partiet långt ut till höger. De är numera liberaler (punkt!). Så ett samarbete mellan dessa två bör vi nog se som uteslutet. Jag tror att Sossarna nämnde C också för att vilseleda folk lite. Så inte all uppmärksamhet skulle riktas mot det andra partiet.

Jan Björklund, den där hycklaren kallade Löfvens utspel för "snömos". Med tanke på att han varit på hemliga möten med just Löfven och diskuterat regeringsfrågan kan man tycka att det faktiskt är det. Men Björklund måste ju hålla masken åtminstone fram till valdagen. Det är orealistiskt att han ska överge en regering mitt under mandatperioden. Samtidigt är det ganska underhållande hur alla (fram för allt journalister) går på hans sågning av Stefan Löfven.

En kille som definitivt korkade upp champagne idag är folkpartisten Fredrik Malm. Han har ju sedan denna mandatperiodens början önskat att få FP att göra gemensam sak med S. Det mest sannolika är faktiskt att vi får en FP-MP-S-regering under Stefan Löfven efter valet. Allt annat skulle faktiskt förvåna mig i det här läget. Jag tror att det skulle krävas radikala förändringar i opinionen, för att det inte skulle bli så.

Sossarnas utspel tyder även på att de kommer att göra som de alltid gjort förut. Att söndra och härska. Det funkande under 1900-talet, och mycket tyder på att det även kommer att funka efter nästa års val.

DN.

3 kommentarer:

 1. FP-MP-S regering är döden för Sverige.

  Det bli nådestöten med säkert en miljon invandrare under mandatperioden.
  Sen börjar blodbadet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och glöm inte den familjefientlighet den regeringen skulle innebära. Agenda 21 hela vägen + rejäla skattehöjningar. Allt detta blir slutet på de produktiva jobben som än finns kvar.

   Jag funderar om det inte är Löfven som nu fått i uppdrag att helt förinta Sverige.

   Radera
  2. Reinfeldt är Statsminister nummer 32... Om det blir Svarttand Löfven så blir han Statsminister 33...
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_statsminister

   Nummer 33...

   Radera