onsdag 27 november 2013

Dragkamp mellan pirater avgjort.

Tidigare berättade jag om den dragkamp som pågick mellan Piratpartiet (PP) och deras ungdomsförbund, Ung Pirat. Nu är det klart att moderpartiet vann dragkampen över ungdomsförbundet. Christian Engström får återigen toppa Piratpartiets lista i nästa års EU-val. Och Amelia Andersdotter, som är nära knuten till ungdomsförbundet, fick nöja sig med att bli tvåa, precis som i förra EU-valet.

På tredje plats finner vi partiledaren Anna Troberg. Och först på sjätte plats finner vi den förre partiledaren Rick Falkvinge. På elfte plats finner vi Torbjörn Wester, den mer migrationsrealistiske av alla piratpartister.

Min prognos är att PP kan lyckas ta ett mandat i EU-parlamentet. De kommer att få vara med i debatterna, och de kommer säkert att prata en hel del om NSA, GCHQ och FRA, vilket kan ge dem en viss fördel. Men jag tror inte det kommer att gå lika bra för dem som vid förra EU-valet. Konkurrensen blir ganska tufft ändå. Så Engström kommer nog att få behålla sin plats som EU-parlamentariker, medans att Amelia får packa väskorna och åka hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar