onsdag 18 september 2013

Kan en arbetsmarknadsminister vara kristen i Sverige?

Elisabeth Svantesson (M). Förre detta kristen och Sveriges nya arbetsmarknadsminister. 
Nu är det så att Elisabeth Svantesson (M) (en av några försvinnande få vettiga moderatpolitiker) var en gång i tiden troende kristen. Hon var med i Ja Till Livet, var emot aborter och emot samkönade äktenskap. Trots att hon nu är utbildad nationalekonom, så anser svensk media dock att detta inte är relevant nu när hon tar över rollen som Sveriges nya arbetsmarknadsminister. Nej, det relevanta enligt PK-media är hennes bakgrund inom Livets Ord och hennes tidigare kristna åsikter och värderingar.

Man häpnar bara över hur bisarr vänstermedia har blivit, att landets Statsminister måste stå och förklara för folk att Elisabeth Svantessons tidigare kristna värderingar inte har någon påverkan i hennes uppdrag som arbetsmarknadsminister bör i sig ses som en del av bördan att stå ut med en kulturmarxistisk presskår. Det som för en normal människa borde vara logiskt, är alltså inte det för det kulturmarxistiska, oikofoba, kristofibiska, PK-medierna.

Och då frågar jag, tänk om(!)... tänk om Elisabeth Svantesson hade valt att behålla sina kristna åsikter och värderingar, och vågat stå för dem. Vad skulle ha hänt då? Om hon skulle ha sagt att hon anser att äktenskap är något som sker mellan en man och en kvinna, och om hon skulle ha sagt att hon inte står bakom dagens abortlagstiftning. Vad skulle ha hänt då?

Det verkar nästan som om hela h*lvetet hade brakat loss. Vi skulle nog ha börjat höra primalskriken från Södermalm protestera mot Elisabeths värderingar, och krävt hennes huvud på ett fat.

Det hela ter sig absurt. Nu går homolobbyorganisationen RFSL ut och kräver svar från landets nya arbetsmarknadsminister. Hmm... då undrar man, vad är det de vill veta från Elisabeth? Har de statistik med sig om hur stor arbetslösheten är bland homosexuella? Finns det några särskillda homosexuellt dominerade yrken som de vill värna om? Nej, det är så klart frågor om diskriminering.

Om nu Elisabeth lämnat sina gamla värderingar bakom sig, och nu ska försöka få så många som möjligt i arbete, varför skulle hon vilja diskriminera mot homosexuella? Är det så att RFSL så fördomsfullt utgår ifrån att människor med kristna värderingar är mer intresserade av vad en anställd sysslar med på fritiden, än hur produktiv han eller hon (eller hen) är i sitt arbete. Om det är någon de bör vända sig till, så är det väl rimligen HBTQ-ministern Erik Ullenhag (FP).

Men RFSL ska nog inte vara allt för oroliga. Elisabeth Svantesson har trots allt lämnat sina gamla värderingar, och kommer nog att böja sig bak och fram, kors och tvärs för dem. Så de kommer att bli rätt så nöjda efter träffen skulle jag tro.

Men visst är det intressant hur Sverige, hyckleriets mästare, som länge kritiserat till exempel USA, för att inte klara av att välja en icke-troende politisk ledare, klarar inte av att göra det omvända. Man hävdar gärna att USA och amerikaner är fördomsfulla mot icke-troende, när de själva samtidigt inte har några problem med att visa upp sina fördommar om kristna... ursäkta, före detta kristna.

SR, TV4, SR.

11 kommentarer:

 1. Så Arbetsmarknadsminister är nu för barnamord och sodomi? Kanske är det de vill ha svar på "är du en barnamördare som oss", "är ditt mål att ha sex med barn precis som vårt mål inom RFSL är?"
  PAG - Pedofila ArbetsGruppen lär ha återupptagit sitt arbete då pedofilagendan går varm i USA.
  http://suspicio.wordpress.com/category/pag-pedofila-arbetsgruppen/

  Speciellt senaste Miley Cyrus skandalen var ju en orgie i pedofil där man t.o.m. så kallade Pedobear referenser.
  http://knowyourmeme.com/memes/pedobear

  Sen är det ganska roligt då Livets Ord är en väl känd KULT, dvs. de är inte ens att betrakta som Kristna, de företäder samma sorts "Kristendom" som den välkända falsk profeten Benny Hinn som profeterade om att Fidel Castro skulle dö på 90 talet (troligtvis därför Gud fortfarande håller liv i Fidel, för att bevisa poängen att Benny Hinn är en falsk profet) vidare påstod han att Gud sagt till honom att alla bögar i USA skulle brinna upp 1995... kanske därför bögarna är lite upprörda? De känner till Benny Hinns profetior och att hon tanten varit med där.
  http://biblelight.net/tbn.htm

  Vidare så är ju det du säger bara ett tecken på den nya toleransen. Lyssnade på en väldigt intressant föreläsning från Biola University om just det ämnet, ganska lång men klart värd att lyssna på:
  The New Tolerance - Jon Rittenhouse
  http://www.youtube.com/watch?v=J3c4ygArSmk

  eller så kan man lyssna på en kort roligt drift med islam och "tolerans"tänket med Sunny:
  http://www.youtube.com/watch?v=y0HBTYwoS2g


  Vet du vad MHV, sånt här stärker mig i min tro, vi är i de sista dagarna, snart får vi komma hem och snart kommer dessa dårar få smaka på Guds vrede.

  Snart...

  SvaraRadera
 2. USA har "klarat sig" att välja rätt många politiska ledare som i verkligheten är icke-troende även om de särskilt under valkampanjen gärna påstår sig att vara kristna/troende. Jag tycker att en riktig troende kristen inte kan vara för fri abort (som t.ex. Bill Clinton och Barack Obama är) eller för samkönade äktenskap (som Barack Obama är) - således är den svenska kritiken mot USA obefogad vad gäller denna punkt - tyvärr.

  SvaraRadera
 3. Inte ens alla HBT personer håller med RFSL i deras blåljusutryckning för att få till ett möte. Nu har man t.o.m inte bara kraft att reagera efter en händelse, nu vill man springa benen av sig för att vara där innan det händer... Herregud vilka kränkningsfobier RFSL har.

  SvaraRadera
 4. Ifall Svantesson i Livets Ord verkligen var kristen eller endast tillhörde en kult, lägger jag ingen värdering i. Det intressanta här är hyckleriet och intoleransen hos de politiskt korrekta. Islamister har de inga problem med, men någon som bara kan uppfattas som kristen är tydligen jätteproblematisk.

  Vad gäller USA, så kan man självklart ifrågasätta hur "kristna" deras politiska ledare egentligen varit och är. Det intressanta här är det sekulära Sveriges hyckleri. Samtidigt som de klagar på att "ingen president kan väljas utan att säga att de tror på Gud", så är det nog precis likadant här, "ingen minister kan väljas i Sverige utan att de tydligt markera att de inte är troende".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag vet, jag kompletterade lite till din text bara.

   Men du vet ju att det endast är vår tro som är den riktiga, det är därför den är så farlig, islam, buddhism, hinduism allt sånt leder till helvetet, sånt behöver man inte lägga några större energi på. Det är ju så uppenbart för alla som kan se. Det är därför den attackeras även om det skulle vara något som liknar tron som t.ex. Livets Ord.
   Om du vill så kan jag totalt demolera hela deras teologi, personligen tror jag Livets Ord och liknande Word Faith kulter är till för att få bort folk från den Kristna tron med sina djurläten, rullande på golv, besättningar och liknande och Teologer runt 1800talets slut och början av 1900talet som såg denna falska teologi slå rot hade ju inte några vackra ord att säga om det hela:

   G. Campbell Morgan described the Azusa Street activities as
   "the last vomit of Satan." ("From Holy Laughter to Holy Fire" by Michael L. Brown, pages 197&198)

   R.A. Torrey declared that this new Pentecostal movement was
   "emphatically not of God, and founded by a Sodomite." ("From Holy Laughter to Holy Fire" by Michael L. Brown, pages 197&198)

   H. A. Ironside said in 1912 AD both the holiness and Pentecostal movements were
   "disgusting. . .delusions and insanities." ... "pandemonium's where exhibitions worthy of a madhouse or a collection of howling dervishes," were causing a "heavy toll of lunacy and infidelity."
   ("From Holy Laughter to Holy Fire" by Michael L. Brown, pages 197&198)

   W.B. Godbey said of the Azusa Street participants and he claimed the movement was the result of spiritualism.
   "Satan's preachers, jugglers, necromancers, enchanters, magicians, and all sorts or mendicants," ("From Holy Laughter to Holy Fire" by Michael L. Brown, pages 197&198)

   Clarence Larkin
   "But the conduct of those possessed, in which they fall to the ground and writhe in contortions, causing disarrangement's of the clothing and disgraceful scenes, is more a characteristic of demon possession, than a work of the Holy Spirit. From what has been said we see that we are living in "Perilous Times," and that all about us are "Seducing Spirits," and that they will become more active as the Dispensation draws to its close, and that we must exert the greatest care lest we be led astray." ("From Holy Laughter to Holy Fire" by Michael L. Brown, pages 197&198)


   De tre senaste Presidenterna har inte alls varit Kristna.
   Bill är ju välkänd kommunist och som påpekats abortälskare.
   George W. Bush har det här:
   http://cuttingedge.org/news_updates/nz1086.htm

   Och Obama gjorde en djupintervju om sin tro där han redan på första frågan visar att han absolut inte är Kristen:
   http://blog.beliefnet.com/stevenwaldman/2008/11/obamas-interview-with-cathleen.html

   Förstå påstår han sig vara Kristen sedan säger han detta:
   "I believe that there are many paths to the same place, and that is a belief that there is a higher power, a belief that we are connected as a people."

   vilket står i kontrast med Jesus egna ord:
   John 14:6 Jesus saith unto him, I am the way, the truth, and the life: no man cometh unto the Father, but by me.

   Killen är antingen otroligt ignorant eller en lögnare av stora mått, jag tror på det andra alternativet med tanke på hans abortvurm och även hans infanticidvurm. Han är en mördare i själ och hjärta. Ett som är säkert Obama är INTE Kristen.

   Kika in Rittenhouse tal om den nya toleransen. Kika även in denna med Rittenhouse om relativismen som råder:
   Inconsistencies of Relativism - Jon Rittenhouse
   http://www.youtube.com/watch?v=-Cjte1PrEbk

   Radera
  2. Apg 2


   Den helige Ande utgjuts på pingstdagen
   1 När pingstdagen* hade kommit var de alla samlade. 2 Då kom plötsligt från himlen ett dån, som när en våldsam storm drar fram, och det fyllde hela huset där de satt. 3 Tungor som av eld visade sig för dem och fördelade sig och satte sig på var och en av dem. 4 Och de uppfylldes alla av den helige Ande och började tala främmande språk, allteftersom Anden ingav dem att tala.

   5 Nu bodde i Jerusalem fromma judiska män från alla folk under himlen. 6 Och när dånet hördes samlades folkskaran, och alla blev mycket uppskakade, eftersom var och en hörde sitt eget språk talas. 7 Häpna och förundrade sade de: "Är de inte galileer, alla dessa som talar? 8 Hur kan då var och en av oss höra sitt eget modersmål? 9 Vi som är parter, meder eller elamiter, vi som bor i Mesopotamien, Judeen eller Kappadocien, i Pontus eller Asien,* 10 i Frygien eller Pamfylien, i Egypten eller Libyen åt Cyrene till eller är inflyttade främlingar från Rom, 11 vi som är judar eller proselyter,* kretenser eller araber - vi hör dem tala på vårt eget språk om Guds väldiga gärningar." 12 De var alla mycket häpna och förvirrade och frågade varandra: "Vad kan detta betyda?" 13 Men andra sade hånfullt:"De har druckit sig fulla av sött vin."


   Petrus pingstpredikan
   14 Då trädde Petrus fram tillsammans med de elva och tog till orda och talade till dem: "Ni judiska män och alla ni som bor i Jerusalem, detta bör ni veta, och lyssna nu på mina ord. 15 Det är inte som ni tror att dessa är berusade. Det är ju bara tredje timmen på dagen. 16 Nej, det är detta som är sagt genom profeten Joel:

   17 Och det skall ske i de sista dagarna, säger Gud:
   Jag skall utgjuta av min Ande över allt kött.
   Era söner och era döttrar skall profetera,
   era unga män skall se syner, och era gamla män skall ha drömmar.*
   18 Ja, över mina tjänare och tjänarinnor skall jag i de dagarna utgjuta av min Ande,
   och de skall profetera.*
   19 Jag skall låta under synas uppe på himlen
   och tecken nere på jorden, blod, eld och rök.*
   20 Solen skall vändas i mörker och månen i blod,
   innan Herrens dag kommer, den stora och härliga.
   21 Och det skall ske att var och en som åkallar Herrens namn
   skall bli frälst.*

   Radera
  3. Och som vanligt felapplicerade verser från karismaniskt håll.

   Ett flertal bra gratisböcker i ämnet:
   17 Reasons Why I Left the Tongues Movement
   The author states, "After a service one evening a Christian brother, who is a minister in the Pentecostal Movement, approached me and asked, “Can you tell me in a sentence or two why you left the Pentecostal Movement?”

   He was asking for an impossibility! How could I condense all that was involved in a major, life-altering decision into one or two sentences? I left for a number of reasons, and just simply to itemize them without a good explanation backed up by Scripture would accomplish very little and could actually result in misunderstanding.

   In this testimony I purpose not only to list some of the main reasons why I left or why I am not in the Tongues Movement today, but also expand on each one.
   http://www.wayoflife.org/free_ebooks/17_reasons.php

   Charismatic Confusion
   This book features eyewitness reports of three of the largest ecumenical charismatic conferences ever held in North America: New Orleans ’87, Indianapolis ’90, and St. Louis 2000.

   The reports deal with things such as charismatic tongues, ecumenism, evangelicalism, spirit slaying, prophesying, kingdom building, rebuking the devil, fire baptism, spiritual warfare, divine healing, contemporary worship music, Roman Catholicism, Mariolatry, the Mass, and the gospel.

   One chapter is on “The New Prophets.”
   http://www.wayoflife.org/free_ebooks/charismatic_confusion.php

   Is Healing in the Atonement?
   This is a thorough examination of the Pentecostal doctrine that physical healing is guaranteed in this present life through Christ’s atonement. Chapter titles include the following: Pentecostal Promises, Isaiah 53:5, Christ’s Healing Ministry, The Apostles’ Healing Ministry, God Did Not Always Heal, Faith Healers Can’t Heal Themselves, Faith Healers Can’t Heal Others, Sign Gifts Passed Away, Two Kinds of Faith, Last Days Miracles.
   http://www.wayoflife.org/free_ebooks/is_healing_in_atonement.php

   Tongues Speaking
   This book contains a thorough examination of the issue of tongues speaking and tongues interpretation. Eight biblical reasons are given for rejecting the Pentecostal doctrine of tongues: Biblical tongues were real earthly languages; they were a sign to Israel; they were not a sign to believers; they were spoken to God; they were accompanied by interpretation; they were bound by apostolic law; they were never learned; and they were not spoken by all believers. The book also examines the doctrine of a “private prayer language.”
   http://www.wayoflife.org/free_ebooks/tongues_speaking.php

   och en till viktig:
   In essentials unity
   It has been said: “In essentials unity; in non-essentials liberty; in all things charity.” But learn what the Bible has to say about this important topic!
   http://www.wayoflife.org/free_ebooks/in_essentials_unity.php

   Ganska uppenbart att det som de sade redan då gäller även nu. Karismani ska bekämpas och betvingas som den Antikristna smörja det är.

   Radera
  4. 1 Kor 12


   De andliga gåvorna
   1 Bröder, jag vill inte att ni skall vara okunniga i fråga om de andliga tingen. 2 Ni vet att när ni var hedningar, drogs ni oemotståndligt till de stumma avgudarna. 3 Därför skall ni också veta att ingen som talar genom Guds Ande säger: "Förbannad är Jesus", och att ingen kan säga "Jesus är Herren"* annat än i kraft av den helige Ande.

   4 Det finns olika slags nådegåvor, men Anden är densamme. 5 Det finns olika slags tjänster, men Herren är densamme. 6 Det finns olika slags kraftgärningar, men Gud är densamme, han som verkar allt i alla. 7 Men hos var och en uppenbarar sig Anden så att det blir till nytta. 8 Den ene får av Anden ord av vishet, den andre ord av kunskap genom samme Ande. 9 En får tro genom samme Ande, en får gåvor att bota sjuka genom samme Ande, 10 en annan att utföra kraftgärningar. En får gåvan att profetera, en annan att skilja mellan andar. En får gåvan att tala olika slags tungomål, en annan att uttyda tungomål. 11 Men allt detta verkar en och samme Ande, som efter sin vilja fördelar sina gåvor åt var och en.

   12 Ty liksom kroppen är en och har många lemmar, men kroppens alla lemmar - och de är många - utgör en kropp, så är det också med Kristus. 13 I en Ande har vi alla blivit döpta för att höra till en kropp, vare sig vi är judar eller greker, slavar eller fria, och alla har vi fått en och samme Ande utgjuten över oss. 14 Kroppen består ju inte av en enda lem utan av många. 15 Om foten sade: "Eftersom jag inte är hand, hör jag inte till kroppen", så hör den ändå till kroppen. 16 Och om örat sade: "Eftersom jag inte är öga, hör jag inte till kroppen", så hör det ändå till kroppen. 17 Om hela kroppen vore öga, hur skulle den då kunna höra? Om hela kroppen vore öra, hur skulle den då kunna känna lukt? 18 Men nu har Gud satt lemmarna i kroppen, var och en av dem som han har velat. 19 Om alltsammans vore en enda lem, var vore då kroppen? 20 Men nu är lemmarna många och kroppen en. 21 Ögat kan inte säga till handen: "Jag behöver dig inte", inte heller huvudet till fötterna: "Jag behöver er inte." 22 Nej, tvärtom är de av kroppens lemmar som vi anser svagast så mycket mer nödvändiga. 23 Och de lemmar i kroppen som vi anser värda mindre heder, klär vi med så mycket större heder, och dem som vi blygs för, skyler vi med så mycket större anständighet, 24 något som de andra inte behöver. Men Gud har fogat samman kroppen och gett den oansenligare lemmen större heder, 25 för att det inte skall uppstå splittring i kroppen, utan lemmarna ha samma omsorg om varandra. 26 Om en lem lider, så lider alla lemmarna med den. Och om en lem hedras, gläder sig alla lemmarna med den.

   27 Men nu är ni Kristi kropp och var för sig lemmar. 28 Gud har i sin församling för det första satt några till apostlar, för det andra några till profeter, för det tredje några till lärare, vidare andra till att utföra kraftgärningar, andra till att få gåvor att bota sjuka, till att hjälpa, att styra och att tala olika slags tungomål. 29 Inte är väl alla apostlar? Inte är väl alla profeter? Inte är väl alla lärare? Inte utför väl alla kraftgärningar? 30 Inte har väl alla gåvor att bota sjuka? Inte talar väl alla tungomål? Inte kan väl alla uttyda? 31 Men sträva efter* de nådegåvor som är störst.

   Och nu visar jag er en väg som vida överträffar alla andra:


   Fotnot

   3. Jesus är Herren Se not till Rom 10:9.

   31. Men sträva efter Annan översättning: "Men ni strävar efter...".

   Radera
 5. Hur är det egentligen med religionsfriheten i Sverige? Det verkar vara nästan ett brott att vara en befintlig eller före detta Livets ord-medlem (se på http://www.varldenidag.se/ledare/2013/09/20/Vad-ar-Elisabeth-Svantessons-brott/ ). Religionsfriheten borde omfatta även Livets ord-medlemmar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och i ett fritt och demokratiskt samhälle borde det vara tillåtet även att vara abortmotståndare och/eller motståndare till samkönade äktenskap. Annars lever vi i en diktatur eller hur?

   Radera
  2. Kanske folk börjar inse att vi lever i en diktatur. En dold diktatur, som ytterst få kan och vill se.

   Radera