onsdag 25 september 2013

Läckta uppgifter: Det rådde panik inför IPCC-mötet i Stockholm.Data bevisar att temperaturen har stadigt sjunkit sedan mitten på 90-talet. Vi är egentligen på väg in mot en kylig period i några decennier. Denna information har MSM tvingats rapportera de senaster månaderna, med tanke på att polarisen växt enormt mycket de senaste dryga decenniet. Alla dessa uppgifter går på tvären emot samtliga IPCC:s prognoser.

I veckan har IPCC sin stora årliga möte, den här gången i Stockholm. På fredag ska de presentera sin SPM (Summary for Policymakers) till politikerna. Men med tanke på de senaste vetenskapliga avslöjandena, ligger deras trovärdighet pyrt till. Och de är oroliga på riktigt nu.

Detta bevisar läckta uppgifter som Daily Mail tagit del av. Det är tydligt att det råder panik inom IPCC. Sommarens vetenskapliga avslöjanden har skadat dem, förmodligen mycket svårare än ClimateGate läckan från 2009. Innan mötet i Stockholm pågick det häftiga diskussioner om hur man skulle uttala sig om och agera gällande de senaste uppgifterna.

Belgien, Tyskland, Ungern och USA tog upp diskussionen och hade alla olika synpunkter, om hur man skulle kunna lösa det hela för IPCC:s del.

Tyskland föreslog att man skulle helt mörka uppvärmningens avstannande. De ville istället fokusera på det gamla materialet från 100-50 år som de fortfarande kunde vifta med.

Ungern:s delegation var också oroliga. Främst för den kommande SPM-rapporten som ska presenteras till politikerna på fredag. De fruktar att om inte rapporten kan ses som trovärdig kommer det att ge "klimatförnekarna" vatten på sin kvarn.

Belgien ansåg att man skulle skippa användandet av 1998 som startår för mätningarna, med tanke på hur ovanligt varmt det varit det året. Man borde enligt dem ta ett år som var mer fördelaktig och som då kunde uppvisa en uppåtriktad kurva.

USA ville gärna försöka förklara "försvinnandet" av värmen, genom havsvågorna, som i sig skulle ha blivit varmare.

Jag skrev tidigare under sommaren om att klimatalarmisterna skulle använda sig av "Stilla Havets kalla vindar", bland annat,  för att förklara dne globala uppvärmningens avstannande. Och det är förmodligen det, som de kommer att puffa på när de presenterar sin SPM-rapport till politikerna på fredag.

TCS.

1 kommentar:

  1. Dessa människor är så patetiska.

    Man blir bara matt när man har med de att göra, garanterat är de även alla evolutionister, hela deras liv är en enda stor lögn.

    Tragiska och patetiska förlorare i evigheten.

    SvaraRadera