måndag 9 september 2013

Bilderbergare anklagas för att ha anställt illegal.

Bilderbergare tillika Sossesvin, Peer Steinbrück. 
Angela Merkels (CDU) främsta rival inför det stundande tyska valet är den socialistiske Bilderbergaren, Peer Steinbrück (SPD). I dagarna publicerade flera tyska medier om Peer Steinbrücks frus anklagande om utpressning. Gertrud Steinbrück, som hon heter, lämnade in ett utpressningsbrev, som hon fått, till polisen för att göra en polisanmälan. Paret Steinbrück tillsammans med överiga socialdemokratiska partiet ansåg att det här var bland det lägst de varit med om i en smutsig valrörelse. SPD:s partisekreterare, Sigmar Gabriel, ger paret Steinbrück partiets fulla stöd. 

Vad handlade då brevet om, undrar ni? 

Avsändaren var anonym, men visste förmodligen en hel del om paret Steinbrücks förflutna. Avsändaren anklagade dem för att ha anställt en illegal invandrare från filipinerna som städerska för 14 år sedan i Bonn. Avsändaren krävde av Gertrud att hennes man skulle dra in sin kandidatur till Förbundskansliet. Om han inte skulle göra det innan den 10 september skulle avsändaren gå till media med informationen. 

Gertrud Steinbrück gick dock direkt ut till media för att kalla det hela för en smutsig form av utpressning. Peer Steinbrück själv misstänker inte någon politisk kraft bakom denna utpressning, utan möjligvis någon som kände familjen sedan tiden i Bonn på 90-talet. 

Paret Steinbrück förnekar förvissa anklagelserna. De menar att filipinskan inte var illegal och att hon erbjöds lön enligt kollektivavtal, men att hon avstod socialförsäkringen som familjen Steinbrück erbjöd henne efter jobbet 2003. (Märkligt). Konstigt nog lägger polisen inte någon krut på anklagelserna, utan satsar på att ta reda på vem utpressaren är. Skulle det dock visa sig att utpressaren har rätt, så är Steinbrücks politiska karriär i bryggan. Steinbrück vill nog inte att något sådant kommer ut innan valet, så det är ganska klokt av frugan Gertrud att skicka polisen på utpressaren, så denne inte vågar kliva fram i media. 

Peer Steinbrück ligger dock efter i mätningarna inför valet som hålls den 22 september. Steinbrücks politik kan ses som en kopia av Francois Hollandes socialistiska politik i Frankrike. Steinbrück vill se rejält höjda skatter på alla höginkomsttagare, straffa företagande, göra det svårare att anställa, utöka den tyska Statens utgifter och satsa mer på den värdelösa och kostsamma zero growth vindkraft (så som Romklubben förespråkar). Det vill säga klassisk vänster sossepolitik. 

Senast Peer Steinbrück deltog i Bilderbergmöten var i 2011 års upplaga i St. Moritz i Schweiz. Bara några månader senare blev han vald till SPD:s ledare inför valet som kommer att avgöras om några veckor. 

1 kommentar:

  1. Istället så skulle personen släppt bomben direkt hos media så hade den här muppen tvingast avgå istället.

    SvaraRadera