söndag 8 september 2013

Skulle de verkligen våga göra så?

Sommarstuga. 
I början av 90-talet fick Sverige uppleva en stor massinvandringsvåg från främst Balkan, men även Mellanöstern. Invandringen var så pass stor att regeringen kände sig nödgad att utreda vad som man skulle kunna göra om flyktingströmmarna skulle öka och krisen förvärras.

1992 tog den dåvarande Carl Bildt (M) regeringen tag i det hela och tillsatte en kommitté för att utreda olika slags påfrestningar på samhället i fredstid. Denna kommitté skulle dröja ett helt år innan den blev klar. Och förslaget de kom fram med till regeringen, för ganska exakt 20 år sedan, borde sprida skräck bland samtliga svenskar.

1993 kom kommitténs betänkande SOU 1993:89. I den förespråkade kommittén att Staten skulle börja konfiskera svenskarnas alla privata sommarstugor och fritidshus. Samtliga (då) 565 000 privatägda sommarstugor skulle alltså beslagtas av Staten om kommittén skulle få som den ville.

Bildt vågade inte riktigt, i synnerhet med en så skör minoritetsregering och NyD låg på 13% i opinionsmätningarna. Dessutom började massinvandringen från Balkan just då börja avta. Bildts regering valde då att lägga förslaget på is. Förslaget finns dock än idag som ett alternativ för Riksdagen att använda sig av, om flyktingströmmarna anses vara så pass stora och svårhanterliga.

Med tanke på att Migrationsverket nyligen deklarerat öppna gränser gentemot Eritrea och Syrien, så är det frågan om inte 7-klövern skulle våga ge sig på detta förslag. Blir massinvandringen så pass svårhanterlig, vilket det med all säkerhet kommer att bli, så kan det här förslaget återigen segla upp som ett alternativ.

Om SOU 1993:89 skulle tas upp igen och hela 7-klövern tar ställning för det, vilket de förmodligen gör utan att blinka, så har jag väldigt svårt att se svenskarna verkligen klara av att säga ifrån. Att säga ifrån förslaget skulle inte bara vara att ta avstånd från 7-klövern, men också att visa ett indirekt stöd för SD.

Visst, jag tror att SD skulle öka om förslaget gick igenom Riksdagen. Men egentligen bara några procentenheter. Jag tror tyvärr att svenskarna är så pass programmerade att de allra flesta skulle aldrig klara av att säga ifrån. Frågan är dock om 7-klövern känner att de har tillräckligt med muskler för att genomföra detta, samtidigt som de lyckas hålla SD ifrån all inflytande.

Newsdesk.

4 kommentarer:

 1. Jag hoppas verkligen de gör det, vilket uppvaknande det skulle bli och folk skulle verkligen sätta sig in i det pågående bedrägeriet.

  Skulle tippa på att mordbränderna skulle skjuta i höjden, helt plötsligt så skulle alla möjliga fritidshus brinna ner.
  Jag tror även attacker på Politiker skulle öka radikalt. Typ skjutna på öppen gata.

  Man ska även komma ihåg att för en lyckad revolution så behöver man bara cirka 3% av befolkningen som agerar. Så pass svag som Statsmakten (speciellt dess Polis och Militär, skamligt hur klena de är men samtidigt otroligt arroganta, satt och läste lite från några regimtrogna militärer "vi slår ner alla försök hur lätt som helst" snacka om att inte vet vad de snackar om, de verkar tro att de överlever terror och gerillakrigföring, inte ens med riktiga arméer skulle du troligtvis slå ner en Svensk gerillaarmé) är skulle det inte vara ett större problem att ta makten.

  Vore klart intressant att se vad som händer.
  Räcker som sagt med att 3% av befolkningen reser sig och Regeringen har grava problem, samtidigt som jag tror vi skulle få se folk desertera från den regimtrogna sidan och även folk som skulle stanna kvar och underminera och sabotera de som försöker skydda regimen. Man skulle alltså ha både inre och yttre hot.

  Man har ju iofs redan börjat genom att sparka ut resurssvaga Svenskar från sina hem för att ge plats åt Afghanska stråtrövare.
  http://www.friatider.se/svenskar-ut-in-med-illegala-invandrare

  SvaraRadera
 2. Det här var intressant också på tal om Grums:
  https://www.realisten.se/2013/09/08/svenskarna-pa-jarpegatan-i-grums-lever-i-skrack/

  SvaraRadera
 3. Detta förslag går aldrig att förverkliga.

  SvaraRadera