onsdag 25 september 2013

Peter Wolodarskis "agendasättande journalistik".

DN-propaganda. 
Fallet om registreringen av kriminella zigenska nätverk som DN publicerade, har upprört och lyft upp många frågor. Det finns många som agerar nästan reflexmässigt känslosamt, utan någon som helst logik. Men som tur är, finns det en del som också är kritiska.

Som jag ser det, kan det här bara grunda sig i två orsaker. Antingen finns det en kvarleva av den socialdemokratiska traditionen av eugenik kvar inom poliskåren. Eller så är registret inte baserad på etnicitet, utan istället baserad på kriminella nätverk. Vad tror man är mest sannolikt?

Peter Wolodarski (Bonniers). 
Många upprörs över att upp till 1000-talet barn fanns med på registret. Oftast fungerar barn i zigenarfamiljer som medbrottslingar i bedrägerihärvor, där de lurar gamla tanter, eller rånar folk. Det är sällan vuxna utför den typen av brott, då barn är mer effektiva, och folk misstänker inte dem lika mycket. Men har zigenarna inga barn, så utför dem blåsningarna/rånen själva, så klart.

Skånepolisen förklarade att benämningen var av resande kriminella. Det är alltså kriminella, som förflyttar sig runt om i landet för att kunna utföra kriminella handlingar. Till skillnad från andra etniska grupper så är familjenätverken mycket mer relevanta när det gäller just zigenare. Men med en politisk korrekt befolkning, kan det så klart vara en utmaning att förklara verkligheten för människor som blivit hjärntvättade. De vill gärna försvara sin verklighet och attackerar dig, om du börjar rucka på fasaderna. Platons grottliknelse passar utmärkt här.

Som tur är finns det som sagt några som faktiskt är kritiska. Jag länkar till dagens Ring P1, där en iranska ringer in. Sedan även en gubbe från Vellinge. Täppas Fågelberg kan som vanligt inte behärska sin politiska korrekthet. Frågan är om SR fortsätter att åsiktsregistrera sina inringare.

Rikspolischefen Bengt Svensson, är ytterliggare en pajas som faktiskt borde få sparken. Har aldrig sett en polischef som böjt sig så förödmjukande inför media. Som tur är så sa Örebropolisens Peter Springare ifrån och till och med ställde Svensson mot väggen i SVT Aktuellt idag. Den fullständigt ryggradslösa Svensson gjode bort sig igen och igen. Och det är egentligen här som hela storyn börjar rasa samman. Men när sanningen väl kommer, kommer vi så klart inte höra något om detta.

Petra Stenkula från Skånepolisen har uttalat sig i presskonferenser, till SR, till tidningar osv, och förklarat att registret inte är olaglig, och att den inte är baserad på etnicitet. Ändå så behandlar media sina läsare, lyssnare och tittare som idioter. Det är så klart inte första gången.

Sen vet jag att det här är ett drev och inget annat. Dag två släppte DN ytterliggare mer information som de hållit i. Lämpligt om syftet är att behålla nyheten färsk och försöka påverka myndighetsbeslut.

Agerandet från DN:s sida, kan vi kanske spåra tillbaka till Peter Wolodarskis uttalanden, då han i våras tog över som chefredaktör för DN.

"Vi kommer att satsa mer på agendasättande journalistik

Bonnier-klanen anställde Peter Wolodarski och gav honom ett tydligt uppdrag. "Agendasättande journalistik". Den 1 januari 2014 plockar EU bort de sista regleringar för massinvandringen från Rumänien och Bulgarien, som i praktiken kommer att innebära att zigenare kommer att inleda en rejäl anstormning.

Inför denna anstormning, är det viktigt att förbereda svenskarna med lite skuldkänslor, så när svensken möter zigenaren, och zigenaren, misshandlar, rånar eller bedrar svensken, så kommer svensken så klart att ha förståelse för det hela.

Därför är det fullständigt irrelevant vad utredningen kommer fram till, för DN:s och Wolodarskis del. Det relevanta för dem är att plantera ett frö hos svenska folket, för att försöka övertyga dem om att de är hemska rasister.

AvP, SR, SVT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar