torsdag 5 september 2013

Tokfallet John McCain och hans vurm för al-Qaida.Det pågår just nu ett öppet inbördeskrig inom det republikanska partiet. Den ena sidan leds av Rand Paul. Denna sida är fortfarande relativt liten och fortfarande ganska svag. Dessa är de paleo-konservativa libertarianerna som förespråkar en icke-interventionistisk policy i utrikespolitiken. Den andra sidan leds av John McCain. De är de etablerade neo-cons. Och de vill i stort sätt fortsätta i Bushs doktrin om att bomba och samarbeta med al-Qaida.

Det är på många sätt obehagligt hur någon som John McCain och hans neo-con bröder varit så retoriskt noga med att vara emot islamofascism, men ändå stödja islamofascism i praktiken. Och nu förespråkar de öppet att stödja al-Qaida i Syrien.

Frågan är hur många gånger till McCain ska få göra bort sig. Konservativa amerikaner, som även röstat på McCain 2008 har också tröttnat på honom. Kanske tokfallet McCain är klar snart. Jag menar, han har till och med varit i Syrien för att träffa al-Qaida på plats personligen!


6 kommentarer:

  1. Vet inte om han ens är Neo-Con, han känns mest som en RINO.

    Neo-Cons vill nog mest spränga alla där i luften och McCain verkar gilla dessa luffare.

    SvaraRadera
  2. En Syrisk kvinna som läxar upp McCain:
    http://www.youtube.com/watch?v=8x_vusWz33c#t=95

    SvaraRadera