lördag 21 september 2013

EU att bannlysa nationella flaggor från kött som är producerad inom EU.Flagkriget fortsätter inom EU. I England har debatten rasat den senaste veckan. Men i Sverige har det knappast nämnts.

Nu utnyttjar EU-kommissionen de 28 medlemsländers medborgares oro över brister inom märkningen av matprodukter. Vart maten är producerad, förädlad och paketerad ect.. Så nu har kommissionen kommit fram med ett ramförslag som då kommer att gälla i samtliga 28 EU-länder, där de nationella flaggorna i köttprodukter, som gris, får, get och fjäderfä, kommer alla att försvinna helt och ersättas med endast EU-flaggan.

Englands miljö- och jordbruksdepartement, så väl som landets köttindustri, köttbönder och konsumentföreningar har alla protesterat kraftigt. Köttindustrin kallar tilltaget för "vansinnigt". Konsumentföreningar menar att kunder som gärna vill köpa närproducerat kommer att förlora en högt prioriterad valmöjlighet. Talespersoner från miljö- och jordbruksdepartementet har även nämnt att Englands djurrättslagar kan kringgås på det här sättet, då mindre seriösa köttproducenter också kan dumpa in sina produkter och gynnas i en marknad med en försämrad ursprungsmärkning.

Förslaget har naturligtvis sin ursprung i den så kallade "hästköttskandalen". EU-kommissionen föreslår mer detaljerad information i själva märkningen om vart köttet förädlas. Med andra ord, får vi inte veta varifrån köttet är producerad, förutom att det är någonstans inom EU.

Utöver själva flagkriget, så tror jag att det inte är allt för långsökt att tro att detta kan lätt utnyttjas som ett kryphål för att så småningom få in kött producerad med GMO-föda i samtliga medlemsländer. Detta för att även kunna kringgå eventuella nationella regleringar och förordningar.

Daily Mail.

1 kommentar:

 1. Givetvis är det så, EU har alltid en baktanke med vad det gör EU är om folk inte förstått det ännu bara en fas i bygget av det globala riket. En region av det globala riket.

  Däri ligger även anledningen att Reinfeldt & Riksdagen utom SD röstade för den nya grundlagen som skrev in oss som EU medborgare inte Svenska medborgare...

  Men de ska få äta sina egna falska metoder, man bråkar inte med Gud ostraffat.

  Vi kommer återigen till Psalm 2:
  Ps 2:1 ¶ Why do the heathen rage, and the people imagine a vain thing?
  Ps 2:2 The kings of the earth set themselves, and the rulers take counsel together, against the LORD, and against his anointed, saying,
  Ps 2:3 Let us break their bands asunder, and cast away their cords from us.
  Ps 2:4 He that sitteth in the heavens shall laugh: the Lord shall have them in derision.
  Ps 2:5 Then shall he speak unto them in his wrath, and vex them in his sore displeasure.
  Ps 2:6 Yet have I set my king upon my holy hill of Zion.


  Man har ju förbjudit GMO och måste på något sätt smyga in det hela, då är detta en bra metod för att lura folk.

  SvaraRadera