måndag 2 september 2013

Kyrkopolitisk sossesvin åtalas för miljonbedrägeri!

Riktiga Sossesvin! 
Det är Kyrkoval i dessa dagar. Och nu ska vi passa på och skriva lite mer om vad man får om man röstar på sossesvinen i Kyrkovalet. Ja ty nu har nämligen en långvarig process kommit till ände. En socialdemokratisk kyrkopolitiker i Dalarna åtalas nu för grovt bedrägeri och urkundsförfalskning.

Det var så att sossen, med hjälp av hans fru, förfalskade fullmakter från en dement tant för att lura till sig 3 miljoner kronor. Bedrägeriet som paret varit inblandade i sträcker sig från 2001 till 2010. Men verkligheten kom ikapp dem tidigare i år. En lång rad falska namnunderskrifter har nu upptäckts. Det visar sig att paret lurat bank- och försäkringspersonal på stora belopp. Efter det att tanten dog, så fick även sossen delta i boupptäckningen som bouppgivare i dödsboet. På det här sättet fick även parets barn en stor summa.

Rättegången var tänkt att äga rum den 28-29 augusti, 2-3 september samt 5 september som reservdag. Men nu har sossen sjukanmält sig. Hans fru har dock redan erkännt brottet. Så det verkar som att sossen har det svettigt just nu.

DT, FB, B 4959-12.

PS: Vill även tacka Petterssons blogg för länken till målet.

1 kommentar:

  1. En sosse som är tjuv? Nämen vad oväntat, det har aldrig hänt förr :D

    Här finns lite fler men långt ifrån alla:
    https://www.flashback.org/t2185840

    SvaraRadera