onsdag 4 september 2013

GSK anklagas för inblandning i muthärva av Kina.

Kommer vi utanför Skandinavien så avslöjas det betydligt mer om vad vaccinindustrin sysslar med. Här daltar politiker och media med åtgärder och hur försäkringsbolagen ska agera. Men inga krav på några rättegångar mot de kriminella och ansvariga för vaccinernas biverkningar.

När etablissemanget via media skrek om svininfluensa som värst lyckades de programmera många till att vaccinera sig. Och många här i Skandinavien tog GSK:s (GlaxoSmithKlines) Pandemrix vaccin. I våras kom de sista studierna som bekräftade att vaccinets biverkningar inte bara kunde drabba barn men även vuxna. Och så blev det också. Tusentals ungdommar i Skandinavien bara har drabbats av narkolepsi och diverse andra neorologiska sjukdommar.

Socialminister Göran Hägglund (KD) försäkrar oss om att skattebetalarna ska få ta sitt ansvar för att landstingspolitikerna varit så naiva/korrupta att de köpte GSK:s vacciner utan att vara det minsta kritiska insyn på vad eventuella biverkningar skulle kunna innebära. Det är klart att skattebetalare ska både tvingas köpa det skadliga vaccinet och även sedan ta på sig kostnaderna för biverkningarna. Hur skulle Staten annars kunna utöka sina utgifter och relevans. Många av de drabbade kommer förmodligen aldrig att kunna köra en bil eller bli särskillt produktiva i arbetsmarknaden.

I Kina anklagar auktoriteterna nu GSK för inblandning i en muthärva. Det skulle faktikt inte förvåna mig ett dugg om samma sak skett i Sverige. Men faktumet är att i Kina gräver man fram sådant och dessutom kräver ansvar! Det är trots allt GSK som utnyttjade mediahetsen för att tjäna pengar via (förmodligen) mutade politiker som köper massor av giftiga vacciner med skattebetalarnas pengar. Ett win-win läge om medborgarna är så pass passiva som i Sverige.

Kinas anklagelser mot GSK är mycket allvarliga och kan även slå dem på hemmaplan i England där Cameron fått igenom en ny lagstiftning mot korruption som även innefattar engeska företags verksamhet i utlandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar