lördag 21 september 2013

Merkel et consortes varnar för konservativa euroskeptiker i valspurten.

Nazi-SS agenterna Angela Merkel, Barbara Bush och George Bush d ä är alla agenter åt den tyska bankmaffian, Deutsches Verteidigungs Dienst (D.V.D.). 
Imorgon är den stora valdagen i Tyskland. Kanske det viktigaste nationella valet i hela världen i år. Med andra ord årets politiska höjdpunkt. Hela denna veckan har varit valspurtsveckan.

Och egentligen har Merkel varit helt ohotad från att störtas från sin position som förbundskansler. Den inkompetenta Bilderbergaren Peer Steinbrück har försökt locka väljare med höjda skatter och flera företagsfientliga förslag likt Francois Hollande i Frankrike. Problemet för de tyska socialisterna är att tyska folket är inte lika arga på Merkel som fransmännen var på Sarkozy.

Merkel har värnat om sina väljare och gynnats av att Tyskland behållit en mer avreglerad arbetsmarknad med lägre ingångslöner. Trots Eurokrisen och stora ekonomiska problem i hela Europa, har Tyskland klarat sig mycket bättre och har även lägst arbetslöshet i alla kategorier. Samtidigt som andra länder höjt skattetrycket (Danmark, Frankrike, Österrike m fl) så har Merkel faktiskt kunnat sänka skatterna.

De som verkar bli de stora förlorarna i valet imorgon kan bli liberalerna som backar rejält. De ber borgerliga väljare nu att rösta taktiskt. Merkel må sitta säker som förbundskansler, men hennes koalition hotas av en ny politisk kraft. Tidigare hotade CDU:s väljare att straffa Merkel genom att rösta på Piratpartiet. Sedan blev det mindre höger partier som Die Republikaner. Och senast blev det de Gröna. Men nu finns det en tydlig politisk rörelse från höger som hotar Merkels koalition på kort sikt. På lång sikt även hela CDU:s maktposition.

Tidigare har CDU kunnat hålla rent till höger. Men i skrivande stund är det lilla euroskeptiska, konservativa, högerpartiet, Alternative für Deutschland (AfD) bara 1%-enhet ifrån att komma över 5%:s spärren som krävs för att ta plats i Bundestagen. Kanske AfD inte kommer in imorgon. Men de har redan byggt upp en stark opinion och bas för att lansera en större kampanj inför vårens EU-val.

Men de som verkar tappa flest väljare till AfD är ändå CDU. Merkels CDU som länge ignorerat AfD och uppehållit sig i att förlöjliga sossarnas korkade förslag. Men nu börjar de känna av att någonting är på gång. Därför kände sig Merkel att skicka ut en gammal CDU veteran att smäda AfD.

Wolfgang Schäuble är en gammal CDU veteran, respekterad för hans ekonomiska policy i Tyskland. Han säger nu att den euroskeptiska opinionen är ett hot mot den tyska ekonomin.

"De här personerna påstår att vår ekonomi skulle vara bättre om vi inte hade Euron. Det påståendet är helt felaktigt, har ingen trovärdighet och är extremt farligt mot vår välstånd." 

Vidare fortsatte han med att nämna de problem som de konservativa fått i England. Han nämner aldrig UKIP, men det är uppenbart att han pratar om dem.

"I Storbritannien finns det en politisk rörelse som är mycket euroskeptisk. I Frankrike fruktar många att den Nationella Fronten kan bli det starkaste partiet i EU-valt. Jag är glad över att vi i Tyskland, kanske på grund av vår historia, är lite mer försiktiga när det gäller denna typen av högeridéer." 

Vidare säger han.

"Jag tänker inte slösa mer tid på dessa personer som verkar sitta fast i det förflutna. Den som börjar som AfD, genom att skrämma folk om Europa, ganska snabbt går vidare till att skrämma folk om invandrare." 

Herr Schäuble menar att AfD kommer snart att försvinna, precis som andra "enfråge, bakåtsträvande små grupper".

CDU verkar verkligen känna av trycket, för första gången från höger. Även Angela Merkel själv såg sig tvungen att bara dagar innan valet säga att de euroskeptiska är "ett hot mot Tysklands välstånd". Men det stora hotet är inte valet imorgon. AfD kommer verkligen att börja utmana i EU-valet, den kommande våren.

Telegraph.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar