fredag 14 juni 2013

Underskatta inte Börje Ekholms betydelse inför valet 2014.

Börje Ekholm, årets viktigaste Bilderbergare. 


Både Svenska Dagbladet och Fria Tider har radat upp årets 5 svenska Bilderbergare. Men de pratar endast om klanledaren Jacob Wallenberg och de övriga tre politiker (Carl Bildt (M), Anders Borg (M) och Stefan Löfven (S)). Den som man redogör för allra minst är Börje Ekholm. Ironiskt nog, så är det just han som förmodligen är årets viktigaste Bilderbergare, för Sveriges del. Som jag ser det, så är det han som har i uppdrag att avgöra valet 2014.

Den enda frågan som vänstern i Sverige verkar kunna nyttja ur svenskarnas synsätt är den bedrägliga frågan om "vinsterna i välfärden". Media har skrikit som galningar om "Carema", "privata vinster" och "Alliansens fel". Det hela visade sig dock vara en bluffhistoria. Klicka igenom länkarna i på Per Hagwalls avslöjande artikel om hur media till varje pris under en längre period grundlurat och lagt fram föreställningen bland svenskar om att felet ligger i "privatisering". Det hela visade sig dock vara en jättebluff orkestrerat av Bonniers. Sen kan man ju fråga sig varför svenska medier inte är lika hårda mot offentlig vård(?).

Hur som helst, så spelar det inte längre någon roll om att det hela var en bluffkampanj från Bonniers Korporationen. Det relevanta är att Bonniers redan påverkat svenskarnas medvetande i den här frågan via sin intensiva propaganda.

Detta ser jag som ett målmedvetet demonisering av privata alternativ, för att långsiktigt helt förbjuda privata alternativ. För att Agenda 21 ska kunna funka som det ska, måste Staten ha all sjukvård centraliserat. Och då blir det så klart enklare för att se till att alla tar sina vacciner. Alltså kommer endast offentlig sjukvård att få finnas. Men innan dess, så kommer de krossande regleringarna. Efter en massiv demonisering av privata alternativ, så vill nu många klämma åt dessa privata aktörer. Vi vet att VPK:arna vill förbjuda det helt. Och det är elitens verkliga mål. Men innan dess, så kommer man att krossa den lilla konkurrensen som finns inom sjukvården.

Under våren hade Socialdemokraterna sitt S-Kongress. Och även om de inte kom så långt som att kräva ett totalt förbud mot vinster, så kom man fram till hårde regleringar. De har nu fått de vilseledda svenskarnas stöd i opinionen. Alla verkar vilja klämma åt dessa sjukvårdsalternativ. Och det är här som Börje Ekholm kommer in i matchen.

Förutom att vara Wallenbergklanens schakal har Börje Ekholm även hand om vårdbolaget Aleris. Men till skillnad från Svenskt Näringsliv som varnar för att S-förslaget kommer att slå bort all konkurrens så menar Ekholm att de regleringarna som sossarna föreslår kommer endast att slå ut de oseriösa aktörerna. Visst låter det ädelt om man köpt hela Bonniers bedrägeriet. Men faktumet är att dessa nya regleringar kommer endast att slå ut de småföretagarna som försöker driva vårdbolag. De regleringar som skulle slå till om Löfven vinner valet nästa år blir just de stora vårdbolagen, och vården inom offentliga sektorn. De enda förlorare blir de små vårdbolag och även framtida entreprenörer. Det är väl enkelt för Ekholm att sätta stämpeln oseriösa på sina konkurrenter.

Och det är inte bara mitt antagande. För några veckor sedan publicerade tidningen Dagens Samhälle ett avslöjande artikel med rubriken "Wallenbergs välfärdsbolag vinstdebattens vinnare - Tuffare regler slår mot små välfärdsentreprenörer". Vi läser:

"Den oväntade vinnaren på vinstdebatten är storföretag och familjen Wallenbergs bolag i välfärden. Hårdare regler slår mot mindre företag." 

"Små företag slås ut och välfärdskoncernerna gynnas när vinstdebattens krav på bemanning, lärartäthetkvalitetskontroll blir verklighet." 

Detta blir alltså verklighet om sossarna vinner valet nästa år. Artikeln fortsätter på denna spår om ifall sossarna vinner valet:

"I så fall skulle ett historiskt mönster upprepas. Genom årtiondena löper en S-politik av restriktioner som hindrat mindre företag men gynnat de mest muskelstarka finansiella sfärerna, med familjen Wallenberg i spetsen." 

 Artikeln fortsätter:

"Vinstdebatten har fokuserat på de stora koncernerna och riskkapitalfonderna, inte på småföretagen." 

"Många partier tror att ska få ordning på de läskiga storföretagen. Men i praktiken kommer förslagen att slå mot små och ännu inte startade företag, menar Håkan Tenelius, näringspolitisk chef på Vårdföretagarna." 

"Stora väletablerade kan leva med att det som föreslogs inför kongressen genomförs i praktiken. Storföretagen sitter trygga" fortsatte Tenelius. 

 Magnus Henriksson som är professor i nationalekonomi och vd för Institutet för Näringslivsforskning, pekar också på det självklara i att de stora bolagen gynnas av politikernas regleringar. Mångfalden och konkurrensen kommer därmed att slås ut, så att endast Staten och de stora korporationerna kan få behålla sin oligarki inom en oligopolmarknad. Osäkerheten om ifall sossarna vinner valet nästa år, hindrar även andra små entreprenörer från att starta eget inom vården.

"är du en jättstor aktör, då har politikerna inte råd att vara utan dig, medan de klarar sig utan det lilla företaget. Att vara stor blir på så vis ett skydd mot den politiska risken." 

Det handlar alltså om en risk som småföretagare och små entreprenörer inte har råd med. Som vanligt går socialisterna och storföretagen hand i hand för att krossa all konkurrens från de småföretagarna.

Därför tyder mycket på att Wallenbergklanen och alla dess schakaler, likt Ekholm kommer att satsa på Löfven och dumpa Reinfeldt i nästa års val. Följ gärna Börje Ekholm som kommer att vara aktiv i Almedalen senare denna sommar. Se till att följa denne Börje Ekholm, och titta även noga på hur debatten utnyttjas av eliten. Ty faktumet är, att om ni köpt medias hets mot de privata alternativen inom vården, så har ni blivit blåsta. Ni har blivit elitens nyttiga idioter. Så är det. Det är dags för alla att bli mer alerta, och inte gå på varenda propaganda kampanj som Bonniers eller övrig korporativistiska eller Statliga medie sänder ut. Det finns allt som oftast en agenda bakom det hela.

2 kommentarer: