tisdag 4 juni 2013

5 svenska landsförrädare på årets Bilderberglista (2013).

Jag kollar igenom Bilderberglistan för år 2013. Det är alltid möjligt att några fler som inte finns med på listan droppar in. Men om det sker, får vi ta upp det då. Till exempel så fanns inte Bill Gates med på listan, men han ska enligt uppgift också dyka upp. Än så länge har vi fem svenska landsförrädare att avhandla.

Till att börja med är Carl Bildt (M) och Jacob Wallenberg som är gamla stammisar med på listan. Sedan har vi Anders Borg (M) med, vilket i sig är intressant. Han har varit med förut, men är inte lika mycket stammis som de två förstnämnda. Sedan har vi så klart Stefan Löfven (S), som kan vara på väg att ersätta Reinfeldt nästa år efter valet. Men den mest intressanta figuren är enligt mig Börje Ekholm.

Börje Ekholm är en schakal åt Wallenbergmaffian. Det intressanta nu är att han nyligen uttryckte sitt stöd för S-kongressens beslut om att kraftigt reglera "vinster" hos "privata" aktörer inom skolan och sjukvården. Det är intressant att Ekholm är positivt inställd till detta, då han själv äger det "privata" vårdbolaget Aleris. Han gav andra företagare och även Svenskt Näringsliv bakläxa. Det verkar som att Ekholm redan kommit överens med Löfven och sossarna om att hans egna företag skulle få första tjing, a la Saltsjöbadsavtalet, där vissa av storföretagen får möjligheten att slå ut alla sina konkurrenter. Till slut blir Sverige kvar med endast Statliga och Korporativa bolag inom skol- och vårdsektorn. Vi får alltså det värsta av både världar i någon form av Korporativistisk Kommunism. Det är i alla fall det vi riskerar om Stefan Löfven vinner valet nästa år. Kolla även gärna upp hur vänsterbloggar så okritiskt hyllar Ekholm.

Intressant är också att Ekholm är inte en stor fan av skattesänkningar. I en intervju från 2009 kallade han skattesänkningar för "populistiska". Så trots hans rikedom, och trots att han har en "amerikan" stämpel, så ser han dock inte så positivt på skattesänkningar för allmogen. Dessa skattesänkningar innebär ju att hans kompisar i industri- och bankmaffian har mindre att härja med.

Han har tidigare spenderat mycket tid i USA och har faktiskt dubbelt medborgarskap, och ser sig delvis som amerikan. Han är intresserad av pengar, men kanske inte lika intresserad av att låta andra tjäna pengar och inte heller intresserad av en frimarknads konkurrens.

Intressant vad gäller Stefan Löfven är att han kommer att få träffa sina gamla vänner från BAE Systems, ett av världens främsta internationella (kvasi-legala) vapenhandlare baserade i City of London Corporation, som samarbetade med honom i Sydafrika-affären. Den som kommer att representera BAE Systems i årets Bilderbergmöte blir engelsmannen, Sherard Cowper-Coles.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar