tisdag 18 juni 2013

... men varför just nu?

Ed Snowden är wistleblowern som offentliggjorde PRISM-programmet och NSA:s olagliga spioneri med mera. 


Det är bra att all den information kring PRISM och NSA kommer ut till offentligheten. Men vi bör samtidigt ändå ställa oss en viktig fråga. Varför just nu?

Jag tror att Ed Snowden är en ärlig snubbe som ville göra vad som var rätt. Jag köper inte medias anklagelser om att han skulle vara en agent åt chineserna. Däremot så tror jag att Snowden kan mycket väl vara en omedveten schackpjäs som nu spelas fram. Och en viktig sådan.

Om man först granskar vad som kommer ut, så är det egentligen inga nyheter. För oss som varit någorlunda uppmärksamma så visste vi redan detta för länge sedan. Man kunde läsa gamla MSM artiklar från 1960-talet för att veta vad det var som pågick. De flesta som hållit sig till alternativ media kan knappast ha blivit förvånade över Snowdens och The Guardians avslöjanden. Men det var två stora grejer som hände nu. När The Guardian inledde sin serie kring avslöjanden mot NSA, så var udden riktad mot Obama. Det är trots allt han som fått mest stryk. Det i sig är intressant. Men vem var det som fick tag på Snowden?

Glenn Greenwald är en amerikansk vänsterliberal politisk journalist som idag jobbar åt brittiska The Guardian. Greenwald gjorde sig känd då han via sin blogg avslöjade Valerie Palme affären. Det skulle bli början på slutet för Bush d y. Kanske denna NSA-skandal blir början på slutet för Obama.

Vi kan dra paralleller med Wikileaks, Bradley Manning och Anonymous där avsöljanden som kommer riktar sig mot vissa. Så det kan verka som riktiga avslöjanden utan alternativa motiver, fast än så är inte fallet. Assange och Wikileaks gjorde sig kända för något vi redan visste. Ändå blev medias reaktion kraftigt överdriven, med tanke på att vi redan visste vad som pågick i Irak. Men det fanns ju ett PR-maskineri bakom det hela, som lyfte Assange till den status han numera åtnjuter.

Till skillnad från Assange och Manning så tror jag inte att Snowden är en dubbleagent eller något dylikt. Och även om han är det, så är det irrelevant. Mer intressant i det här fallet är faktiskt Greenwald, vad han vill, vem han jobbar åt och varför.

Vi får också tänka på att NSA-skandalen i stort sätt såg till att dränka alla andra nyheter i början av juni, bland annat Bilderberg. Som vi sen tidigare vet är Clintonklanen intresserad av att satsa på valet 2016 med Kissingers och Rockefellers fulla stöd. Obama har redan vunnit sitt andra val, så de behöver kanske inte riktigt beskydda honom på samma sätt som innan. Obama kan nu få samma behandling som Bush d y.

Och oj vad det verkar funka. Jag har aldrig tidigare sett vänsterliberala vita USA vända Obama ryggen så mycket som nu. Ska vi tro att plötsligt nu, så har underhållningsindustrin insett att Obama kanske inte var så bra? Eller är det bara så att det är dags att slänga Obama under bussen?Även de vita, socialistiska, ateistiska, vänsterliberala, Bush-hatarna, som länge såg allting som "Bushs fel", har nu tröttnat på riktigt. Kalla ni det vad ni vill. Men det här ser jag som en psykologisk operation (psy op). Jag trodde aldrig jag skulle hinna se dagen då en politiskt korrekt vänsterliberal skulle ropa orden "Impeach Obama".... Helt otroligt egentligen. Vem trodde att det skulle gå så långt att vita, vänsterliberala, PK, Obama-anhängare skulle yttra dessa ord...?


12 kommentarer:

 1. The TEKs senaste avsnitt handlar en del om det hela:
  https://www.youtube.com/watch?v=px5WmWk9G18

  de brukar diskutera dessa ämnen då och då.

  SvaraRadera
 2. Bra inlägg! Funderar också på varför vissa saker händer. Vad makten som vi inte ser spelar fram. Så att ingen ska veta hur det förhåller sig.

  SvaraRadera
 3. Se på http://paulmcguireblog.blogspot.se/2013/06/big-brothers-three-hundred-million-man.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt bra länk. Bra att de även tar upp Echelon.

   Radera
  2. Se även http://paulmcguireblog.blogspot.se/2013/06/entire-population-to-be-microchipped.html

   Radera
  3. Se även http://paulmcguireblog.blogspot.se/2013/07/big-brother-world-brain-and.html

   Radera
 4. Svenskt veto blockerar EU-utredning av USA:s spionage mot Europa enligt http://www.friatider.se/svenskt-veto-blockerar-eus-spionsamtal-med-usa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad ska de utreda? Hycklarna i EU gör exakt samma sak. Det är skrattretande hur Angela Merkel gör en sån teater av det hela.

   Radera
 5. Det stämmer nog att EU gör detsamma. Men varför var det så viktigt för bildenbergaren Carl Bildt att stoppa denna utredning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett spel för gallerierna. Hycklarna i EU gör en stor teater av det hela. Det är det som är den stora skandalen. EU:s enorma hyckleri.

   Radera
 6. Se på http://www.theguardian.com/world/2013/aug/02/gchq-spy-agency-nsa-snowden

  SvaraRadera