onsdag 26 juni 2013

BIS: DAGS ATT DRA UR SLADDEN FRÅN DENNA FEJK EKONOMI.Bank of International Settlements (BIS), brukar kallas för "centralbankernas centralbank", baserad i Schweiz, vars 30 medlemmar består av bland annat The FED, Bank of England, Bank of Japan, ECB och Peoples Bank of China, med flera centralbanker.

BIS överväger nu att ändra policyn på penningpolitiken bland sina medlemmar (och i praktiken bland samtliga centralbanker). Länge har de förespråkat inflation och lågaräntor för att öka skulderna. Detta har resulterat i ett nu härjande valutakrig som har skapat fler bubblor och utökat skulden för så väl nationer som medborgare, runt om i världen.

Men nu kanske tiden är inne, och sedelpressen kommer att stoppas (ett tag). BIS anser nämligen att det kan vara dags att sluta pumpa in i en fejkad global ekonomi, som numera blivit helt beroende av centralbankernas sedelpress. BIS vänder sig nu mot denna policy, för att istället höja räntorna. Det skulle innebära att den fejkade ekonomin som de kriminella maffialigorna lever på, kan vara på väg till sin slut. Bubblornas bubbla kan då äntligen spräckas! Och den som inte är förberedd kommer att drabbas hårt.

Det här är något som centralbankerna skulle bli tvugna att göra i alla fall. Men vi visste aldrig riktigt när. Nu verkar BIS ge oss en signal. Vad som sker efter den stora ekonomiska kraschen står skrivet i stjärnorna. Men vi kan räkna med att medierna kommer att göra allt för att försöka lägga skulden på kapitalism och den fria marknaden, och inte på centralbankernas artifitiella regleringar som skapat inflation, bubblor och skuld.

Det positiva är kanske att vi lär slippa hyperinflation då valutakriget inte går överstyr (den här gången), om nu BIS:s nya policy blir verklighet. Men läget vi kan få, kan istället utnyttgas för att införa nya regleringar på en redan rigguröst kontrollerad marknad, och nya korrupta Statliga byråkratier som ska jaga efter pengar på flykt. Dessutom kan "makthavare" återigen förespråka och betrakta mer inflation med låga räntor, som om det skulle vara någonting positivt.

Vi vet dock inte när det väl bär sig av. Insiders kommer att få veta i tid. Men jag gissar att det förmodligen inte sker under sommaren.

Så är vi där igen.

BBC.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar