onsdag 5 juni 2013

Sammanvägda mätningar för maj 2013.Det blev åter en fullständig mätning innan sommaren med allt som allt nio mätningar som här sammanvägs.

Resultat:

S 32,9%
M 27,9%
SD 9,2%
MP 9,1%
V 6,5%
FP 5,7%
C 3,6%
KD 3,6%
Övr. 1,6%

Kommentar:

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Kampen om tredje platsen inom svensk politik är långt ifrån avgjort. SD må ha börjat öka igen efter vårens svacka, men MP har vaknat till liv och ligger nu endast decimalen efter. Om man nu ska betrakta mätningsperioderna via årstider, så märker jag att SD är starkare under hösten jämfört med våren. Något jag tycker är intressant. Vi får se om det där håller sig.

I övrigt kan vi konstatera att Sossarna fortsätter att öka samtidigt som Statsministerns Moderater tappar. Utöver det, så är förändringarna inte avsevärda.

Opinionsinstituten konstaterar även att de flesta som de kontakter är inte så intresserade av att svara på vilka röster de ska rösta på just nu. Det har varit fint väder i maj, och folk är i allmänhet inte så intresserade av politik när det är mer än ett helt år kvar tills valet. Och det kan vara förståeligt.

Sammtidigt, så tror jag inte att vi kommer att se någon effekt av upploppen här, utan för vänta på siffrorna från juni för att se om det blivit några svängningar.

Status.st

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar