tisdag 18 juni 2013

Japan introducerar Bail-Ins.De flesta bedömare, som har någon aning om vad som pågår just nu, menar att Japan är den nästa bubblan som kommer att drabba världsmarknaden hårt. Bank of Japans (BOJ) kraftiga kvantitativa lättnader, den nye premiär ministerns aggresivt krav på låga räntor och så Goldman Sachs som hejar på folk att investera i Japan, är redan tillräckligt för att kunna inse detta.

Men nu kommer ytterliggare en faktor in i ekvationen. Det japanska parlamentet (överhuset) röstade i veckan igenom, under en live webbsändning, att introducera så kallade Bail-In-villkor. Så kanske är Japan på väg att bli nästa Cypern, till och med. Regleringen kommer främst att rikta sig mot de tre största bankerna som är baserade i Tokyo.

Enligt både BOJ:s chef Haruhiko Kuroda och den nye premiär ministern Shinzo Abe så behövs det mer inflation och lägre räntor. De anser att den japanska Yen är för stark. Faktumet är dock att den inte alls är stark, utan att samtliga övriga valutor deltar i det nu pågående Valutakriget där målet för varje nation är att ruinera sin egen valuta snabbast möjligt. Under tiden känns det dock bra, siffrorna går upp ungefär så de passar Goldman Sachs, som i sin tur försöker få fler att satsa på deras spökhästar. Japans snabbt växande skuld kan dock innebära att de blir den första bubblan som spricker.

Bloomberg, LaRouche.

1 kommentar:

  1. Samtidigt i Japan...

    http://www.dailymail.co.uk/health/article-2340988/The-EYEBALL-LICKING-craze-thats-sweeping-Japan-causing-surge-eye-infections.html

    SvaraRadera