lördag 5 maj 2012

Sjöstedt vill importera Obamanomics till Sverige.

Obamanomics
Inte nog med att Sjöstedt vill fortsätta vara med i EU, vill fortsätta massinvandrignen, vill inte tillåta föräldrarna själva att bestämma över sina familjeliv, vill ha en utökat inkvoteringspolitik för invandrare och kvinnor, vill ha ytterliggare diskrimineringsregleringar för kvinnor, homosexuella och invandrare (gällande bostadspolitik och arbetsmarknadspolitik), vill höja CO2-skatterna, vill storsatsan i globalisternas eugenikpolitik när det gäller klimatbluffen för större CO2-kontroller och i övrigt höja skatterna. Han vill ge oss mer av det som skapade den ekonomiska krisen: Keynsianism.

Jag tänkte skriva en mer utförlig kritik av Sjöstedts politik. Men jag kände mig tvungen att ta upp detta redan nu innan den första (fulltaliga) TV-debatten sedan valet, imorgon. Det fanns en del som tydligt tyckte att V:s vårbudget var lockande. Och i det här fallet handlar det ändå om folk som jag trodde var någorlunda medvetna om den globala elitens planer. Men ack vad jag hade fel!

Det går inte att undvika att Sjöstedt gått i sängen med den globala eliten vad gäller klimatbluffen. Den punkten har Sjöstedt redan varit tydlig med. Sjöstedt hoppar dessutom på samma (George Soros) OWS-tåg som Obama, Borg, Reinfeldt och andra ledare hoppade på.

Inte helt oväntat föreslår Sjöstedt att höja bolagsskatten på de fyra största bankerna i Sverige, med 5%. Sjöstedt erkände i SVT:s Agenda i söndags att dessa fyra banker fick massvis med subventioner och att han därför ansåg det rimligt att lägga skatt på dem. Och ja dessa banker fick även en del av krispacketen från regeringen, och om inte jag minns fel tog minst en bank emot pengarna trots att de egentligen inte ville det. Ironiskt nog var det den svenska vänstern som ansåg att skattebetalarna inte hade mjölkats tillräckligt mycket.

Hur folklig är Sjöstedt egentligen? Istället för att helt ta bort subventionerna till bankerna vill han överbyråkratisera läget med en skatt på subventionerna (lägg därtill krispacketet). Det är det som Sjöstedts förslag går ut på. Och i programmet hänvisar han till och med på den diskussionen som Obamaadministrationen fört i USA, som om dessa lyckats fixa den amerikanska ekonomin.

Men det är inte en slump att Sjöstedt söker inspiration från Obamanomics, det ger staten en given keynsiansk roll att ingripa i ekonomin där den helst inte ska in. Det förklarar varför Sjöstedt inte ville dra in subventionerna på bankerna. Det är väl bättre att ge sken av att man tar från "de rika", när man samtidigt ger dem subventioner.

Inte nog med detta, pengarna som vänstern tar fram tänker de satsa på utbildningar till arbetslösa. Två frågor dyker upp nu. Som Erik Almqvist (SD) påpekade så är en betydande del av de arbetslösa invandrare. Ska jag tolka det som att Sjöstedt vill satsa större delen av dessa pengar på SFI? Vår ekonomi är nämligen numera baserad på service sektorn och då är språket viktigt. Och för det andra... vilka jobb?! De skatter och regleringar som Sjöstedt vill är inte särskillt tillväxtvänliga, och han kan tacka sina fackpampskompisar som firade Illuminati Dagen tillsammans med honom i tisdags och sin frus arbetskamrater för alla orimliga miljöregleringar som skickat arbeten utanför Sveriges gränser! Företagsklimatet är inte särskillt bra i Sverige just nu, och Sjöstedt vill se till att det blir värre. Vem vet, det kanske är hans FN-uppdrag.

Resultatet av Sjöstedts sedelpress. 
Utöver det vill Sjöstedts vänster HÖJA INFLATIONSMÅLET från 2% som det är just nu, till 3% (I kid you not)! Sjöstedt ska alltså be Stefan Ingves att trycka sedlar i betydligt snabbare takt än vad som görs idag. Jag undrar vad Leif GW Persson och andra pensionärer som varit kritiska till den inflationen och kallat det en smyg beskattning av svenska folket, en skatt som man inte kan se när man deklarerar, har att säga om detta. Återigen kan vi konstatera att socialister vill skada de svagaste i samhället genom att öka inflationstakten. Det verkar vara den röda tråden genom deras politiska filosofi.

Vänstern har även varit de starkaste kritiker av "Carema-skandalen", som numera visat sig vara ett politiskt drev signerat våra färgade journalister. Behandlingen av Dagens Samhälle (som var nyhetssidan som avslöjade alla felaktigheter och mörkläggningar i denna drev) finner jag minst sagt förkastligt! Men knappast förvånande. Det som dock fick mig mest förbannad var Mona Masris mästerverk hos SR.

Så länge svensk media kommer undan med att blåljuga så mycket de bara kan kommer Sjöstedt att komma undan med samma typ av blåsning. Tydligen så finns det även en del som inte är tillräckligt klipska, även om man skulle ha hoppats på det. Tyvärr.

Avslutningsvis, vill jag ha sagt att Sjöstedt ser på Sverige som en knarkkung ser på en pundare, och en pundare vill väl inte tacka nej till mer knark även om det kommer att skada honom i längden.

Och om vi ändå ska hålla på med analogier så bjuder jag på en favorit i repris, enjoy:


7 kommentarer:

 1. En bok av Juri Lina i pdf form om den sataniska sanningen om kommunismen. Läsvärt.
  http://zioncrimefactory.com/wp-content/uploads/2011/09/Under-The-Sign-of-the-Scorpion.pdf
  och då kan man konfrontera både Sjöstedt och andra kollektivister. Enligt Lina var kommunismen en brutal form av kapitalism. Tänker man efter så är det en briljant tanke.

  SvaraRadera
 2. Den här boken är bättre:

  Karl Marx and Satan
  http://horst-koch.de/joomla_new/content/view/134/145/

  SvaraRadera
 3. Väldigt intressant.
  I takt med att jag lärt mig mer om ekonomi,
  jag är långt ifrån mer än en hungrig amatör,
  men det fascinerar varför ingen ifrågasätter
  Riksbankens inflationära penningpolitik.
  Har du möjligen något svar på detta förutom
  att det såklart gynnar bankväsendet,
  då folk kommer skuldsätta sig mer
  i en inflationär ekonomi, och
  att rikedom samlas hos eliten?
  Det kanske inte är konstigare än så. :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om vi håller oss till inflation:

   Det enkla svaret brukar vara att regeringar, keynsianer och politiska ledare som till exempel Sjöstedt vill gärna spendera mer pengar.

   För att spendera pengar måste man först skaffa sig dem från någonstans. Man kan skatta, man kan låna och man kan trycka sedlar. Det gemensamma med alla tre är att det leder till träldom för medborgarna. Men man kan förstå varför Sjöstedt inte har problem med detta.

   Det mer sofistikerade svaret har att göra med vad eliten vill.

   De vill dels gärna få vårt levnadsstandard att sjunka genom att allt blir dyrare. Detta hänger ihop med den "gröna revolutionen" inom inovation som de vill lansera. Trots att detta egentligen är betydligt dyrare och förstör jobben. Så den biten hänger ihop med deras nymalthuseanska klimatbluff.

   Men viktigast av allt, så handlar det om att helt förstöra valutan. I slutänadan blir valutan så värdelös att folk är beredda att gå med på en gemensam valuta så som "Euro" eller "Amero" osv.

   Radera
  2. Tack för svaret!
   En annan mer generell fråga, om det går för sig;
   Jag har märkt efter att återkommit till din, ofta intressanta och läsvärda, ska sägas, blogg, att du inte gärna om alls ser det judiska inflytandet i världen, inte minst USA, som den huvudsakliga kraften för "den nya världsordningen".
   Jag påstår inte att den är det, men som nykter betraktare kan jag inte undgå att se det inflytande judar har i massmediala och storfinansiella sammanhang, och den agenda de driver ofta baserat på etnoreligiös bas.
   Hur ser du på relationen mellan judiska intressen och de andra krafter som finns där ute?
   Vad är relationen mellan judar och frimurare? Judar och jesuiter? Etc.
   Tack igen!

   Radera
  3. Inflytandet av den judiska eliten är av stor betydelse.

   Jag kommer att förklara detta mer utförligt i framtiden. Det är såklart en viktig fråga. Jag skrev lite om detta under rubriken "Davidstjärnan är inte Kosher!" som jag skrev i december.

   Det finns olika grader av eliter. De högsta eliterna tillhör historiska klaner som döljer sig genom moderna familjenamn. De själva kallar den judiska eliten för "hofjuden" som betyder hov juder. Det är alltså judarna som har hand om deras ärenden.

   Mer av det kommer sen, även om Islam och hur det hela hänger ihop. Men just nu jobbar jag på att avslöja den politiska social_demokratin i Sverige.

   Radera
 4. Vill för övrigt tacka för att du
  introducerade mig till Peter Schiff,
  som har fått det att klarna för mig
  mer och mer på ekonomifronten!

  SvaraRadera