onsdag 9 maj 2012

Sammanslagning av opinionsmätningarna för April 2012.Så här ser opinionen ut efter samtliga åtta mätningar under april 2012.

Resultat:

S 35,5%
M 29,8%
MP 8,9%
SD 6,1%
V 5,8%
FP 5,3%
C 4,2%
KD 3,5%
Övr. 0,9%

Analys:

För första gången någonsin lyckas SD avsluta en månad som fyra. Men det är fortfarande ett stort glapp fram till trean, journalisternas parti, aka MP. Bakom SD är det dock trångt mellan just SD, V och FP som länge kämpat kring dessa platser. Ytterliggare en bit längre bak är C, som säkert kan komma med några intressanta utspel för att avlägsna sig från spärren. KD fortsätter att sjunka djupare. Och de är nog glada att det är långt kvar tills nästa val.

Annars handlar det mycket om S:s starka uppsving. Nu har de tagit sig upp hela 10% på bara tre månader. Jag har i ärlighetens namn ingen som helst förståelse för varför svenska folket skulle springa till Stefan Löfvén som om han vore räddaren i nöden. Det hela liknar utvecklingen i Frankrike där man även nu springer för att krama om en socialist. Skrämmande hur korkade människor egentligen är. Men trots stödet för S växer starkt så tappar M endast marginellt. Nu tappar de en procentenhet medans S går framåt tre precentenheter.

Nästa månad är maj, och då blir det nio mätningar som slås samman då även SCB-mätningen är med.

Källa: Status.st

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar