tisdag 29 maj 2012

Svårt att sälja guld värd $1500 för $25.

Folk verkar verkligen vara dumma i huvudet på riktigt. Jag gillar verkligen sådanna experiment. Det avslöjar verkligen hur illa det ligger till. Jag vet för att jag har själv försökt sälja ett guldmynt, för ett löjligt lågt pris jämfört med det riktiga värdet, ute på gatorna när jag befann mig i Uppsala.

Jag trodde först att mytet skulle försvinna direkt. Men så blev det inte, jag insåg hur svårt det var att få någon att köpa den av mig. Detta var 2006, men jag tror inte att folk där ute har blivit smartare.

Nu har Mark Dice gjort ett liknande experiment. Han hade med sig ett uns kanadensisk Mapel Leaf $50 guldmynt, idag värd mer än $1500. Han försökte sälja den för $25. Men folk i USA är tydligen lika korkade som folk här hemma i Sverige.Besök sidorna GuldCentralen & LibertySilver ifall ni är intresserade av att köpa riktiga pengar.

6 kommentarer:

 1. Jag hade nog satsat på saker som folk kommer behöva when SHTF.

  Här en lista på saker som du kommer få alla guldpengar för:
  http://floridareadiness.org/?q=node/34

  guld och silver kan inte ätas.

  ...when the shtf, lead will be worth more than gold.

  "You want food? 1 can of food = all your gold coins..."

  SvaraRadera
 2. What do you think will be of the most value when SHTF? Alcohol, tobacco, food??? What else?
  http://www.arkansashunting.net/showthread.php?t=120358

  ingen nämner guld eller silver.

  Vidare så är ju fysiska kunskaper riktigt bra att ha. Bygga, sy osv. kunskaper många saknar idag, knappt så de kan sätta på sina "smartphones". Derp derp Facebook derp derp.

  SvaraRadera
 3. Här en till artikel om guld och silver:
  http://shtfschool.com/trading/on-buying-gold-silver-for-survival-preparedness/

  Salt känns som en bättre investering.

  SvaraRadera
 4. Guld & Silver har egentligen inget med överlevnad att göra. Man blir inte heller rik av att samla på Guld & Silver. Det är bara ett sätt att skydda ens värde.

  Guld & Silver har alltid varit världens riktiga valuta. Det har ett riktigt värde som bytes medel. Du gör en felaktig analys om du tror att innehav av guld har med SHTF att göra.

  Guld & Silver är ett bytesmedel, och riktiga pengar. Du kan använda det som bytesmedel om någon inte är intresserad av dina bär, då du vill ha dera stol. Därför kommer ädelmetaler alltid att förbli världens riktiga valuta.

  SvaraRadera
 5. Håller med dig MetalHeadViking.

  Först och främst köper man fysiska ädelmetaller för att bevara sin köpkraft på sina surt förvärvade och sönderskattade pengar.

  Så länge jag kan byta papper mot ädelmetall så kommer jag att göra det.

  SvaraRadera
 6. Precis efter jag tittat på videon kände jag exakt samma sak som dig. Varför vet folk inte bättre?

  Jag tror det är en blanding av både ovetskap och situationens skede. Inte särskilt ofta brukar främlingar komma fram till en på gatan och försöka sälja guldmynt. Aldrig har det då hänt mig. Självklart hade det känts riktigt skumt och jag hoppas verkligen det är anledningen till varför dessa människor inte väljer att köpa guldet.

  Den valuta vi har idag av pengar som saknar egentligt värde känns otroligt klantigt. Fast samtidigt är det en realistisk utveckling i och med att annars hade guldet inte räckt till i samma utsträckning. Egentligen inte konstigt att när dollarn rasar ökas värdet på guldet. En inflation i väldigt tidigt stadie skulle man kunna likna det med kanske.

  Enligt någon som tog sig tiden att räkna ut hur stort i storlek allt guld i världen är det tydligen lika stort som en liten kontorsbyggnad. Det är orealistiskt att allt detta guld skulle räcka till alla världens människor därför är faktiskt pappersvalutor inte helt dumt även om det är helt förståeligt att en viss procent väljer att ta tillfället i akt och investera i det egentliga värdet - guld. Det skulle vara teoretiskt omöjligt att använda världens guld som den riktiga valutan numera, den saken är säker.

  För övrigt, riktigt bra videoklipp!

  SvaraRadera