torsdag 3 maj 2012

Devalveringen av den argentinska peson kan få efterverkningar, ända bort till Kina!

Undvik den argentinska peson. 
Cristina Kirchner är igång nu och socialiserar det formellt spanskt ägda oljebolaget YPF-Repsol. Detta fick den svarta adlighetens Kung Juan Carlos från Spanien att gå i taket. Men detta lär ändå gå vägen, alltså det eliten vill skall nog ändå ske. Vi bör komma ihåg att det var just Kirchner som som guvernör i provinsen Santa Cruz och även genom hennes man, Nestor Kirchner som var ansvarig över YPF innan de solde ut (obs! felaktigt kallat "privatiserad" av den internationella vänstermedierna) till Juan Carlos, under Menem regeringen år 1992.

Kirchnerparet tjänade enorma pengar på detta genom pengatvätt som deras goda vän, bankiren Eduardo Eskenazi, fixade åt dem. Så ja, argentinarna har dessvärre extremt korrupta ledare kvar i Kirchnerparet. (Som lite bakgrunds info är det viktigt att påpeka att spanska Repsol är affilierad till brittiska BP. Något som verkligen ogillas av argentisnska folket). Och nu försöker alltså Kirchner ta hem så många poäng som möjligt hos folket, men ändå samtidigt tona ner. Hon ska trots allt vara lydig mot monarken Juan Carlos.

Hon är egentligen helt beroende av honom. Hennes regering klarar sig med nöd och näppe. Hon hänger på en skör tråd. Hon har inte bara socialiserat bolag, men även försäkringssystemet, hon har alltså centraliserad mycket makt hos sin regering. Dessutom har de kvantitativa lättnader välkomnats av Kirchner från el Banco Central de la Républica Argentina, där bankchefen, Yale indoktrinerade Mercedes Marcó del Pont, gjort som sann Keynsian.

Så det enda Kirchner och den Argentinska centralbanken gör är att skjuta upp problemet med sina kvantitativa lättnader. Smällen kommer att komma för eller senare. Kirchners socialistiska beteende har redan skrämt bort investörer. Det är redan kört nu. Socialiseringen av YPF kommer bara att köpa Kirchner tid och gunst från anglofobiska argentinare. Hon kanske klarar nästa val med detta. Men devalveringen av peson kommer, den är på väg! Och många i UNASUR fruktar denna devalvering. UNASUR har de senaste åren haft samma integrationsprojekt precis som i EU. Så nu är ekonomierna betydligt mer sårbara mot varandra. Det spelar ingen roll hur mycket Chile satsar på handel med USA, det spelar ingen roll hur mycket Brasilien satsar på att spara sina pengar i trygga banker i Uruguay (Sydamerikas Schweiz), då detta land kommer att få första smällen då deras relation i synnerhet efter UNSUR-konstitutionen är så nära bundet till Argentina.

Hela UNASUR kommer att drabbas. Men mest intressant är Brasilien. Brasilien är som vi vet en av BRIKS-länderna. Och Kina har satsat enorma resurser på Brasilien. En ekonomisk förfall i Brasilien kommer att slå hårt mot den kinesiska ekonomin som är mer skör än vad många "bedömmare" tidigare hävdat.

Och det kanske är detta som är Kung Juan Carlos uppdrag. Faller Kina så har det sista tredje benet inom världsekonomin fallit efter USA och EU. Plötsligt skulle Kinas satsningar i Afrika försvåras, i synnerhet nu när de drabbats av en stor intärn politisk skandal. En sak är säker. Inflation kommer alltid att slå mot de svagaste, men socialister kommer aldrig att lära sig den läxan.

5 kommentarer:

 1. Varför skulle socialister lära sig det? De vet precis vad de håller på med dessa ondskans förkämpar.

  Socialister är fiender till de fattiga, socialister är tjuvar, hela ideologin går ut på att stjäla den hårt arbetande mannens pengar för att ge till andra tjuvar och parasiter, det är allt socialismens går ut på, förutom att mörda folk som inte gillar socialism.
  Bara titta vilka som är uppe i smöret, det är socialister och liberaler så långt ögat når.

  Värre massmördare än socialister får man leta efter, har allt med deras antikristenhet att göra, större antikrister än socialister får man också leta efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns inga socialister. De är alla globalister oavsett logon.

   Radera
 2. Väntar på den argentinska våren.

  SvaraRadera