fredag 25 maj 2012

Svensk media till attack mot kreditvärderingsinstitut.

Moody´s. 
Det är så mycket sk*t som kommer från svensk media nu att jag knappt kan kontrollera hur svensk media lyckas få till det med sina spinndoktors, och jag är ta mig f*n säker på att de flesta blåsta medborgare köper medias snack! Men människor som åtminstone har några hjärnceller i skallen borde fatta att svensk media som så många andra gånger går till attack mot verkligheten. Och i det här fallet gäller samma regel som förr, gillar du inte budskapet, skjut på budbäraren.

Den här gången gäller det Moody´s som sänker Nordeas och Handelsbankens kreditbetyg. I och med detta gör kreditvärderingsinstitutet en helt annan bedömning än Anders Borg och Finansinspektionen (FI). I sin tur svarar svensk media med att ifrågasätta Moody´s. SVT hade i Aktuellt idag ett helt inslag där man gick till attack mot kreditvärderingsinstituten och ifrågasatte "deras inflytande" och "makt", i stil med hur Sarkozy och Obama tidigare gjort när de vägrat (medvetet eller omedvetet) att se verkligheten.

SvD valde rubriken "Moody´s: De tjänar för lite på kunderna". Och självklart verkar den Schibsted ägda tidningen vilja få igång ett nytt OWS-rörelse med fler krav på regleringar och spontana räder mot bankerna. Tydligt är det i alla fall att svensk media är berädda att göra precis som eliten vill, hålla räntorna låga och pengarna billiga för att se till att skuldfesten håller igång och bubblorna fortsätter växa.

Carolina Neurath må se väldigt söt ut, men det hjälper inte om hon bidrar till att fler blundar för verkligheten.

SR, AV, SVT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar