fredag 3 augusti 2012

Tyska BND sabbar till NATO:s propagandakrig mot Syrien.

Det är tyska BND som sabbar till NATO:s propagandakrig mot Syrien genom att släppa fram information om hur rebellerna i stort sätt består av al-Qaida och en del andra islamister. Med den tyska konservativa tidningen, Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, kunde BND dela ut en hård smäll mot NATO.

Låt oss även komma ihåg att Tyskland var det mest motvilliga av NATO-länderna (av betydelse) till att störta Khaddafi. Nu går BND ett steg längre emot NATO genom att sätta käppar i hjulen för NATO:s al-Qaida vår i Syrien. Samtidigt lovade den tyska regeringen att göra mer för att stödja "oppositionen" i Syrien, främst på grund av deras motvillighet att störta Khaddafi.

BND:s hårda smäll mot NATO har fått efterverkningar. Och till och med SVT har sett sig tvugna att rapportera om brutala aktioner utförda av rebellerna.

Så om inte Assad störtas kommer mycket av det att förmodligen bero på att BND fortfarande är motvillig och att det faktiskt finns inre stridigheter inom både NATO och bland de tyska myndigheterna i frågan om Syrien. Vad det kan bero på kan vi fortsätta spekulera i. Men vi ska nog vara tacksamma över att det fortfarande finns vettiga människor inom BND som inte vill fullt ut gå med på NATO:s linje.

1 kommentar:

  1. Spiegel solkar de "frihetstörstande" rebellernas krona:

    Christians flee from radical rebels in Syria
    http://www.spiegel.de/international/world/christians-flee-from-radical-rebels-in-syria-a-846180.html

    ett gäng smutsiga mördare är allt dessa "rebeller" är.

    SvaraRadera