lördag 11 augusti 2012

Brittisk myndighet till attack mot vaccinkritisk webbsida.

Det vaccinkritiska brittiska webbsidan Babyjabs, som ger föräldrar kritisk råd gällande vaccineringen av sina barn, får nu stark kritik från det brittiska reklambyrån myndigheten, Advertising Standard Authority (ASA). De vänder sig i det här fallet mot att Babyjabs avråder föräldrar från att ge sina barn MMR-vaccinet.

Babyjabs hänvisar till tidigare granskningar som visade att upp till 10% av autism härrör från MMR-vaccinet. En del läkare gick tidigt ut med dessa varningar, redan 2002. Men staten och deras egna statligt finansierade läkare tillbakavisade denna granskning.

Ifall webbsidan Babyjabs har rätt eller fel i sin kritik av MMR-vaccinet och ifall webbsidan är trovärdig, borde vara något som konsumenten avgör. Detta anser dock inte den brittiska myndigheten ASA, som varnar om att de inte vill se liknande kritik av vacciner igen.

Jag tror det är en tids fråga innan liknande sidor här hemma i Sverige får kritik och kanske även hot från Socialstyrelsen om att de inte vill se sådan kritik av vacciner igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar