måndag 13 maj 2013

Moderat går över till Miljöpartiet - Vill inte att göteborgare ska få säga sitt om trängselskatten.

Annika Johansson.
Då moderat, numera miljöpartist. 
I vår tid, har vi en del som "vaknar" och andra som bara faller in i en djupare sömn. Annika Johansson tillhör den senare gruppen. Jag skrev tidigare i vintras om trängselskattedebatten i Göteborg. Jag la även upp SD:s kampanj mot trängselskatten. Under vintern visste vi att det bara var SD och det lokala partiet Vägvalet som var emot trängselskatten. Sammanlagt 8 röster. Men det skulle krävas 20 röster till för att kunna försäkra en folkomröstning för göteborgarna.

Nyligen så svängde dock M i frågan. Med sina 23 ledamöter, så var saken i stort sätt klart. M+SD+VV hade då sammanlagt 31 röster, alltså klart över den tredjedelen de behövde (28 röster) för att rädda göteborgarnas medborgliga initiativ till en folkomröstning.

KD+V+MP+S hade alla tydligt tagit ställning emot en folkomröstning. Sammanlagt har de 43 röster. Medan att FP är det enda partiet som inte helt tagit ställning i frågan. Så var läget. Men det faktum att M tog ställning för en folkomröstning var tydligen inte självklart för alla moderater.

Annika Johansson har varit moderat sedan ungdomen, men nu byter hon inte bara sida i frågan, utan hon byter även parti helt och hållet och går över till miljöpartiet. Hon menar att hon känner sig mer hemma ideologiskt med MP än med M.

Hur som helst så är det inte bara stolpskottet Annika Johansson, som inte riktigt vill svika Romklubbens Agenda 21 och dess urbaniseringsagenda. Det finns nämligen flera moderater som tvekar och som inte riktigt håller med den lokala partiledningen. Det kan bli en rysare beroende på om M lyckas samla sig, och vilken sida FP väljer.

Uppdaterad!

FP sviker göteborgarna och går med på den globala elitens (Romklubbens) linje. Det blev ett tre timmars långt möte på söndagen som avgjorde det hela. Efter det att Annika Johansson bytt sida och parti, så återstår det 30 röster för ett JA till en folkomröstning. Men fyra av moderaterna är osäkra. Om de röstar NEJ, så har JA-sidan endast 26 röster och är därmed två röster för korta. Då blir det ingen folkomröstning.

De fyra osäkra moderater är alltså vågmästare. Det räcker med att två av dem går över till JA-sidan för att det ska bli en folkomröstning, annars är det en klar seger för globalisterna och deras miljöfascistiska agenter.

DI, GP1, GP2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar