tisdag 7 maj 2013

EU lyfter sanktionerna mot Syrien - Köper numera olja direkt från al-Qaida.

Inbördeskriget i Syrien har nu varat i drygt två år. Men medan att de syriska styrkorna har lyckats med att försvara de flesta av sina städer, och även lyckats återerövra dem de har förlorat, så har rebellstyrkorna kunnat hålla sig ute kring öknen.

Där ute har rebellerna lyckats bättre. Och i vissa fall har de till och med lyckats ta kontroll över oljerika områden och även en del oljeraffinaderier.

Sedan tidigare har EU haft sanktioner mot Syrien. Men nyligen kom EU fram till att man skulle lyfta sanktionerna för att specifikt kunna handla med rebellerna. Rebellerna får pengar, vapen och andra förnödenheter för att bekämpa Assad, medan att EU får blodstänkt olja. Plötsligt har rebellerna nu en ekonomi.

Medan att den globala eliten väntade tills efter kriget, innan de började skända Lybiens naturtillgångar, så har de redan börjat göra detta, innan Assad ens hunnit störtas av rebellerna.

Även MSM har tvingats erkänna att den överväldigande majoriteten av rebellerna består inte av "sekulära krafter". De kurdiska marxisterna är möjligtvis det enda undantaget. I övrigt finns grupper lojala till Muslimska Bördarskapet, och så till al-Qaida.

Jabhat al-Nusra är ledaren för al-Nusra avdelningen eller Nusra Fronten, som har erkänt sin lojalitet till al-Qaida. Nusra Fronten är den gruppen som mest dominerar oljeraffinaderier, som kontrolleras av rebellerna. Det blir de som de kommande veckorna kommer att kunna bygga upp sina krafter och kunna utmana den syriska regeringen.

Men al-Qaida har också problem. Många lokala klanledare har också fått sug efter oljan, Assad regimen tappat kontrollen i deras område. Nyligen stals de oljelastbilar från al-Qaida, något som har inlett ökade konflikter mellan klanledare och framför allt Nusra Fronten som nu försöker stabilisera sina områden, innan de kan ge sig på Assad regimen.

Faktumet kvarstår dock att EU numera öppet hjälper al-Qaida utan att skämmas för det det minsta, tvärt om har de varit tydliga med att deras uppdrag är att hjälpa al-Qaida ta över Syrien, något som redan inneburit ett blodbad och som har förvärrat läget för kristna som nu försöker fly till Assad från de al-Qaida-kontrollerade områden. Många imamer har deklarerat en våldtäktsjihad mot de otrogna, där de uppmuntrar till att använda kvinnor som krigsbyten under deras "syriska islamistiska revolution".

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. I första hand är det ju olja mot pengar. Men det är väl förnödenheter och vapen som också ingår i det hela.

      Radera