måndag 13 maj 2013

Bodil Ceballos på väg att förödmjuka MP:s väljare igen.

Bodil Ceballos (MP). 
Strax efter valet 2010 blev det klart att den första riktiga knäckfrågan skulle bli Afghanistanfrågan. Alliansen hade tappat sin Riksdagsmajoritet, och tvingades då till en bred överenskommelse. Här bjöd Carl Bildt (M), Urban Ahlin (S) och Bodil Ceballos (MP) för att se till att det blev en bred och stabil överenskommelse i frågan.

I höstas kom samma gäng dock överens om att växla om insatsen i Afghanistan från militärt till biståndspolitiskt. Svensk militär skulle alltså få åka hem 2014. Men nu börjar Calle tveka. USA kanske kommer att stanna kvar, och Sverige vill också finnas kvar för att få sin del av knarkpenarna. Jo, om ni inte redan visste det, så är vi i Afghanistan för att styra och tjäna pengar på opiumkriget. En del av välfärden är dessvärre beroende av knarkpengarna.

Carl Bildt vet att större delen av den svenska folkmassan är ignoranta när det gäller detta. Så han passar på att nämna just opiumet utan att blinka.

"Det stora problemet är narkotikasituationen. Afghanistan har en marknadsandel på 93% av världens opium. Det kan vara hälften av landets ekonomi, en större andel än i något annat land i världen." 

Det var i april som Bildt var på plats i Afghanistan senast (för att kolla in knarket). Nu pratar Bildt istället om det osäkra läget, och att risken är stor att talibaner tar över NATO-maffians marknadsandel utan att betala sin "fare share" för att öht få vara med i opiumhandeln.

Bildt söker sig återigen till Ahlin och Ceballos. Socialisten Ahlin är redan given. Han har varit bland de mest extrema globalisterna i Riksdagen. Och det räcker egentligen för regeringen att bara ha med sig S. Men man vill ändå få till en bred uppgörelse, och därmed även MP. Ceballos samarbete med S och regeringen i Afghanistan var ett svek mot MP:s väljare. Under Almedalen 2011 märktes missnöjet tydligt. Ceballos lovade, tillsammans med S och regeringen, att de svenska trupperna skulle komma hem år 2014.

Nu kanske det inte blir så i alla fall. Och i och med att Carl Bildt behöver bara Urban Ahlin för att få igenom ett förlängt militärinsats i Afghanistan, så kan Bodil Ceballos inte påverka beslutet i sig. Men nu har hon en chans att ge sina egna väljare upprättelse i den här frågan. Hon lovade att trupperna skulle hem 2014.

Ceballos var med på NATO-mötet i vintras. Och där la hon märke till att det endast var Sverige och Tyskland som insisterade att de militära trupperna skulle finnas kvar efter 2014. Så Ceballos är än så länge tveksam.

Det är inte särskillt många miljöpartister som läser den här bloggen (vad jag vet). Men om någon gör det, så bör ni åtminstone sätta press på Ceballos. De behöver inte ens MP för att få igenom förslaget. Så nu handlar det mest om att förödmjuka MP:s väljare.

DN, FT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar