onsdag 22 maj 2013

Nya inflationsextremister tar över Riksbanksplatser.Tidigare idag presenterade Riksbanken deras två nya Riksbanksledamöter. Och föga förvånande blir det två nykeynesianer. Martin Flodén är professor i ekonomi (uppenbarligen tillhörande Stockholmskolan) och Cecilia Skingsley har tidigare jobbat hos SwedBank. Deras inställning är precis som väntat, större krav på att sänka räntan.

Jag frågar mig om inte Cecilia Skingley kanske är mer intresserad av att hjälpa SwedBank få iväg fler lån och få fler fallskärmar via de sänkta räntorna och billigare pengar(?). Hur som helst, verkar ingen ifrågasätta hennes tidigare band till den Statliga banken.

Munkhammar på Dagens Industri har som ända kritik att de är för unga. Om bara det var vår ekonomis största problem... Sannolikheten är stor att Riksbanken nu återigen pressas för att sänka räntan och trycker sedlar som om det inte skulle finnas någon morgondag.

Valutakriget kommer även den att ösa på trycket för mer inflation på Riksbanksledamöterna. Var beredd på att det mesta blir mycket dyrare de kommande åren. Ingen "bankdelningsprincip" eller andra pseudolösningar som kommer från Lyndon LaRouche kommer att hjälpa er från den inflation som nu komma skall.

3 kommentarer:

 1. Angående inflationen i Sverige undrar jag om Konsumentprisindex (KPI, se på http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Statistik-efter-amne/Priser-och-konsumtion/Konsumentprisindex/Konsumentprisindex-KPI/33772/2013M10/Konsumentprisindex-KPI/KPI-faststallda-tal-1980100/ ) visar en korrekt bild av inflationen. Enligt KPI har det varit deflation i Sverige under det gångna året men verkligheten ser annorlunda ut när man går till exempel till en mataffär - många matvaror har blivit ganska rejält dyrare under det gångna året. Hur ser Du denna situation?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart blåljuger KPI!

   Jag går själv till affären, allt blir dyrare. De användar samma taktik som i andra länder. Peter Schiff har förklarat hur KPI täcker upp sådant och hur dessa siffror i själva verket är ett bedrägeri.

   http://detopaverkadesinnet.blogspot.se/2013/01/peter-schiff-avslojar-bedrageriet-med.html

   Radera
  2. Skulle det inte kunna gynna SD i valet om någon riksdagsledamot från SD beställde en utredning från Riksdagens utredningstjänst angående den svenska inflationsstatiskens pålitlighet just nu? Det vore i så fall viktigt att den utredda perioden omfattade också tillräckligt många sådana år där S hade makten i Sverige.

   Radera