tisdag 5 mars 2013

Därför är den enda lösningen att återgå till guldmyntfoten!

"By a continuous process of inflation, governments can confiscate, secretly and unobserved, an important part of the wealth of their citizens...." 

~ John Maynard Keynes

Jag har vid ett antal tillfällen skrivit om hur keynesianismen, nykeynesianismen och här hemma i Sverige Stockholmsskolan, varit en förbannelse över mänsklighetens och svenska folkets ekonomi. Idag är politiker som tomten som delar ut presenter till alla sina medborgare (barn). Man lånar, höjer skatter och inflerar sin egen valuta. Och man skuldsätter hela befolkningar. Vem behöver ta ansvar när centralbankerna kan bara trycka sedlar som om det inte skulle påverka ekonomin negativt?

Vi har alla sett bilderna från Weimarrepubliken och hur hyperinflation kan förstöra ett helt samhälle. Vi har sett hur det kan demoralisera ett folk, och få dem att desperat begära någon som kan härska med våld. Men ändå gör vi samma misstag nu. Trots att det redan pågår i Zimbabwe just idag. Det spelar ingen roll. Centralbankerna, väl inskolade i nykeynesianismen, fortsätter med att inflerar, håller räntorna så låga som möjligt, samtidigt som staten delar ut stimulanspacket. Ett recept för karftigt stigande priser och försämrad levnadsstandard. En ohelig allians mellan fackföreningar som får ett bedrägligt existensberättigande vid löneförhandlingar och storföretagen som tjänar på att få första tjing när politikerna ska "rädda jobben" samtidigt som man undanröjer småföretagen som inte klarar av att konkurrera.

Allt detta är möjligt på grund av att vi idag lever under en skuldbaserad ekonomi, istället för att leva under en guldbaserad ekonomi, som i normala omständigheter skulle annars gälla. Det finns tre olika sorters pengar.

1. Handelsvara: Det främsta exempel av detta är just guld och silver, som mynt eller tackor.

2. Förtroendevara: Ett substitut för handelsvaran. Med ett värde baserad på tillit. Som kan bytas ut mot en handelsvara.

3. Fiat: Som är värdelös, statligt dikterad, inte bytbar mot varken handelsbaserade eller förtroendebaserade pengar.

Normalt måste pengar accepteras som handelsvaror (alltså som valuta i det här fallet). Många handelsvaror kunde en gång i tiden användas som pengar (alltså valuta).

Boskap kunde användas som valuta. Men det blev kostsamt att underhålla då man var tvungen att sköta boskapet. Man kunde inte heller dela på boskapet, ty man skulle då rent bokstavligt talat döda pengarna.

Snäckskal kunde man också använda som valuta. Men de var alldeles för bräckliga och därmed svåra att hantera.

Salt användes faktiskt en gång i tiden som valuta. Många fick sin lön förr i tiden med just salt. Men det var alldeles för lätt att hitta och därmed väldigt lätt att inflera.

Spikar användes också som valuta. Men de var inte särskillt hållbara. De blev rostiga och utnyttjades i första hand för att bygga.

Tobak användes som valuta. Men den var inte heller särskillt hållbar då den ruttnade.

Med tiden kom marknaden fritt fram till att Guld & Silver var den mest gångbara valutan. De var delbara, knappa, hållbara och lätta att transportera. Det var därför just Guld och Silver kunde bli den enda internationella valutan som de flesta om inte alla riken och kejsardömmen kunde erkänna. Det var först på senare tid som världsekonomin så småningom övergick till papperspengar utan något verkligt värde.

Medans centralbankerna dök upp i Europa och ersatte guld och silver med papper (en idé som ursprungligen kom från Kina: läs flygande pengar) skulle detta lägga grunden till en kamp om ekonomisk frihet som nu har varat i flera hundra år, och som i allra högsta grand pågår just nu. Detta manifesterades allra främst i USA:s självständighetskrig. Man kan säga att den främsta anledningen till revolutionen ligger i just den här frågan. Frågan om ekonomisk frihet för individen gentemot Staten. Så här sa några av USA:s grundare och författare till den amerikanska konstitutionen.

"shut and bar the door against paper money." 

~ Oliver Ellsworth, CT

"remove the possibility of paper money." 

~ James Wilson, PA

"(disarm) the government of such power." 

~ Pierce Butler, SC

"reject the whole Constitution (if paper money is not barred)." 

~ John Langdon, NH

De visste alla mycket väl vilket ekonomiskt tyranni deras förfäder hade lämnat i Europa. De ville inte att samma förbannelse skulle drabba dem och deras barnbarn i det nya landet. Men tiden skulle gå och så småningom skulle USA få en centralbank (The Federal Reserve år 1913) precis som i resten av världen.

Jesuiten Edward Mandell House.
Fadern till The Federal Reserve. 
År 1933 såg, frimuraren av 33 graden, Franklin Delano Roosevelt (FDR) till att USA lämnade guldmyntfoten till slut. Innan dess var The FED tvungen att dela ut guld till den medborgaren som begärde att få ut sina pengar istället för papper. The FED kunde då inte fritt trycka sedlar och inflera Dollarn som de begärde. Men FDR som hade ambitionen att bygga upp en välfärdstat och öka Statens roll i samhället gjorde det enda man kunde förvänta sig av en ledare som lovade allt åt alla. Sedan 1933 kunde nu The FED utan hinder inflera Dollarn och återigen förslava medborgarna, så som man redan gjorde på samma sätt i resten av världen. Man hade alltså omvandlat landet från att ha varit en guldbaserad ekonomi till en skuldbaserad ekonomi. Det som USA:s grundare allra mest befarade blev verklighet under landsförrädaren FDR.

The FED var jesuiten Edward Mandell Houses kanske främsta skapelser. Han var rådgivare åt den jesuittränade presidenten, Woodrow Wilson. I sin bok Philip Dru: Administration, från 1912, skrev House att han arbetade för "Socialism så som Karl Marx drömde om det.". House, alltså mannen som låg bakom skapelsen av The Federal Reserve, vurmade alltså för Marxismens idéer och var tydlig med att hans avsikter var att arbeta för socialismen så som Karl Marx förespråkade den. Det är även viktigt att påpeka att House grundade Council on Foreign Relations (CFR) under mellankrigstiden som dominerat USA sedan dess. House brevväxlade även med FDR då denne var president.

"Let me issue and control a nation`s money and I care not who writes the laws." 

~ Mayer Amschel Rothscild (Knight of Malta).

Videon nedan är en föreläsning från JBS som jag rekommenderar.
Frågan om Guldmyntfot är egentligen en fråga om frihet i allra högsta grad. Om du vill bli fri, om du vill kunna klara dig själv, utan att någon byråkrat/politiker/myndighet lägger sig i ditt liv, så måste du vara för Guldmyntfoten. Om du däremot vill behålla en stor välfärdsstat där Staten och den politiska adeln ska få spendera massvis med pengar och lova allt till alla, så föredrar du värdelös papper.

I sommras förklarade Peter Schiff detta klart och tydligt samtidigt som The FED deklarerade QE3. Systemet kommer ändå att rasa. Det kommer att göra ont. Att skjuta upp på smärtan kommer bara att göra saker värre. Men det kan vara svårt för socialister, och de som fortfarande tror att det går att spendera sig ur en kris, att förstå. Det enda man gör är att föra över skulden till sina barn och barnbarn. Så det är upp till Dig att välja om du föredrar Skuld eller Guld...


4 kommentarer:

  1. Tack för den mycket klarläggande videon från JBS. Undrar bara vad det är för någon symbol på talarstolen. Det ser ut som en frimurarsymbol.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det syns inte helt. Men det ser ut som spetsen i någon stjärna, triangel eller dylikt. Det finns tyvärr rykten om att JBS ska ha infiltrerats av FBI. Så det kan ligga något i det. Deras info är dock av stort värde i det här ämnet (anser jag).

      Radera