fredag 8 mars 2013

Sammanvägda opinionsmätningar för februari 2013.Efter sju mätningar verkar februari mätningarna vara klara. Vi fick alltså ingen mätning från SKOP den här gången heller. Annars så är läget som så när vintern börjar ta slut.

Resultat:

S 31,9%
M 28,5%
SD 10,6%
MP 9,2%
V 6%
FP 5,7%
KD 3,7%
C 3,6%
Övr. 0,9%

Kommentar:

Samtliga staplar ökar utom Alliansens, där samtliga staplar backar. Vi bör komma ihåg att FP är en riktig bra valspurtande parti. Det vill säga de brukar kunna samla på sig de flesta mitten-liberala-osäkra-väljare. C har fortfarande sina ekonomiska tillgångar. Jag tror fortfarande att de kommer att klara sig. Men det kommer inte längre att vara samma parti som för bara några år sedan, även om vissa ideologiska drag lär finnas kvar. Otydligare parti får man leta efter. KD kommer att fortsätta att krympa under årets gång. Nu har det gått ett helt år sedan KD nuddade 4%.

Ganska blygsamma uppgångar för de båda röda partierna. De gröna ökar och är fortfarande i matchen om kampen för tredje platsen inom svensk politik.

SD fortsätter sitt uppåtgående trend på ett imponerande sätt. En trend som nu har hållit i sig sedan våren 2012. Och än har inte SD riktigt bromsat till, även om uppgångstakten nu börjar sakta ner.

Status.st

3 kommentarer:

 1. Konspirationsteorin om att man tänker råna Cs partikassa tycker jag får mer och mer vatten med tanke på de helt galna förslag Cs politiker kommer med, det rör sig trots allt om EN MILJARD som C har i sin partikassa, folk snor ju för betydligt mindre pengar än så, vissa säljer ut sin nation för ett par tusenlappar så att EN MILJARD skulle vara något som inte lockar samma sorts människor?

  När de faller ihop som parti så är det nog inte många som märker om ett gäng springer iväg med partikassan. Speciellt när någon form av kris uppenbarar sig, ett stort krig eller någon form av kollaps.

  Mitt konstaterande är att svenska folket består till största del av dårar.

  Dock så tror jag SD kommer fortsätta öka snart igen, SDs valarbetare sätter igång på allvar igen när det bli sommar, vi får se om det blir nytt våldtäktsrekord den här sommaren. Det blir ju inte färre invandrade kriminella i Sverige, summan ökar hela tiden trots att man spärrar in massor av de.

  Sen sommaren efter det så lär det bli ännu värre. Jag menar 1,5 år till med massinvandring innan valet inklusive 2 somrar. Tror de kan gå upp till en 20% faktiskt, resten av befolkningen är nog att klassa som idioter som förtjänar allt som kommer att komma på de.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att debatterna och själva valspurten sista dagarna innan valet kan bli intressanta. Även reklam inför valet kan få en effekt. Undrar om de vågar sätta stopp för SD-reklamen som förra gången. De kan väl hitta på något om att det är "rasistiskt" eller dylikt.

   Sen har vi ju valfusk mot SD som en wildcard.

   Radera
  2. Valfusk är ju en paradgren inom socialdemokratin med sina färdigklistrade kuvert, sossar som gömmer undan valsedlar, att man agerar röstkurir åt senildementa och givetvis så blir det alltid en sosseröst.
   Invandrare i Örebro fick ju de där färdigklistrade röstkuverten när de gick på röstskola... jag menar att man måste gå på röstskola som fullvuxen då ska man ju inte ens ha rösträtt.

   Vidare så har ju Hitler Jugend, oops jag menar SSU blivit tagna på bar gärning när de åkt runt och tagit ner olika partiers valaffischer.

   Och det är bara saker som blivit påkomna, alla andra saker som de gjort som inte blivit påkomna ännu, konstigt att S är så stora som de är när de röstfuskar gärnet.

   Jag har alltid misstrott de här valsystemet, det är inte säkert, på samma sätt som elektroniska röstmaskiner inte heller är säkra.

   Sen ska man givetvis inte glömma bort att majoriteten av människorna i Sverige faktiskt är idioter. Tyvärr, jag önskar att de inte var det men tyvärr är de det, vidare så importerar man ännu större idioter så det blir så att idiotin ökar.

   Sen om SDs valarbetare Blatteriet så har jag noterat att Massmedia konstant försöker påstå att kriminaliteten har minskat det är ju dock inte sant, den ökar konstant, vad som minskar är att temporärt så sitter de värsta skurkarna inne när det "minskar" i ett område.

   Var samma visa när de kom med påståendet "värdetransport rånen minskar", det visade sig sedan att alla de som specialiserat sig på värdetransportrån satte inne eller hade lämna landet därav "minskade värdetransportrånen".

   Man använder helt enkelt statistiken för att lura och vilseleda folk.

   Radera