tisdag 26 mars 2013

Sossarna och moderaterna är överens om att jobben måste krossas!Det blir bara dyrare och dyrare att anställa folk i Sverige, samtidigt som LAS inte gör det lättare för unga att få en chans i arbetsmarknaden. Men där nöjer sig inte moderaterna, i sin vurm att visa att de är de nya socialisterna har de för avsikt att gå med på ytterliggare regleringar som i första hand kommer att drabba småföretagare.

Nu visar det sig att byråkatadeln i det här landet har för avsikt att lägga till ett nytt regelverk för företag, som skulle innebära månadsrapporteringstvång. Byråkraterna har alltså för avsikt att jaga ner företagen så att de får vända på vart enda krona tills byråkratadeln ätit sig mätta.

Sossarna är så klart nöjda med att fortfarande regera Sverige och samtidigt få vara "opposition" och i stort sätt helt styra över moderaterna. Båda politiska giganterna utgör ungefär 60% av väljarkåren. Så de har inga problem med att dominera politiken.

Precis som vd:n för Företagarna skriver på SvD, så kommer detta att innebära att många företag kommer att tvingas lägga ner, i synnerhet småföretagare. Sen kommer folk precis som i höstas att fråga sig varför det blir så mycket varsel. Ja, fattar ni inte det nu, så finns det förmodligen ingen som kan hjälpa er att förstå. Detta i kombination med valutakriget, där centralbankerna har som uppgift att förgöra sin egen valuta snabbast, kommer att paralisera de produktiva småföretagen.

Detta bör ses som en medveten strategi. Sverige kommer att helt omvandlas till en ekonomi baserad på den nya "gröna ekonomin", som endast kommer att tillåta servicesektorn, antingen statligt ägt, statligt subventionerad, eller kraftigt reglerad.

Annie Lööf har varit vettig nog att säga ifrån. Men hon vågar väl inte göra så mycket mer, med tanke på Reinfeldts tidigare interna hot (läs mediadrev). Reinfeldt vill ändå helst att Annie blir lika lydig som Göran Hägglund, som lagt ner allt vad intern opposition inom Alliansen innebär. Därför förtjänar KD att åka ur Riksdagen nästa år. Lööf försöker åtminstone ge sken av en opposition. Det gör inte Hägglundarna.

5 kommentarer:

 1. Opposition? Hon satt igår med Reinfeldt och de sade att de skulle "rädda pensionerna" genom massinvandring :D

  Förstår inte var du fått denna vurm för Lööf ifrån, läs hennes blogg så dör det sakta men säkert: http://annieloof.se/

  speciellt inläggen från tiden innan hon blev part iledare där man lär känna den riktiga Lööf.

  vidare ska du nog läsa den här:
  http://annieloof.se/2011/09/dag-hammarskjold-en-av-var-tids-storsta-svenskar/

  HELLO?!!?!?!?! Dag Hammarskjöld var en korkad spiritist-socialist i samma anda som Adolf Hitler som ju också var en spiritist-socialist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vanligtvis brukar partier i ett sammarbete likt Alliansen, också driva opposition sinsemellan. Annie Lööf spelar sin roll som vanligt. Det betyder inte att hon är någon verklig opposition. Hägglund gör i praktiken ingenting. Han är helt överens med Reinfeldt.

   Sen är det tydligt att Reinfeldt inte kommer att tolerera någonsomhelst opposition inom Alliansen. Han har tidigare satt dit Annie Lööf (som i själva verket bör ses som mer av en piratpartist om något) via diverse mediadrev.

   Jag har ingen vurm för Lööf. Jag påpekar endast att hon spelar ut den normala politiska rollen av intern opposition, så som Liberals i England gör mot Tories, trots att de tillhör samma regering. Det är sällan det innebär något avgjörande för vad som sker.

   Radera
  2. Men varför ska man ha opposition i en Allians? Här gör ju Hägglund rätt (även om det han står för är fel så gör han rätt i hänseendet att han inte försöker sänka den allians han är med i, dvs. han visar sig vara lojal till den allians han ingått). Oppositionen är väl de som är utanför alliansen?

   Ett exempel från Bibeln:
   Mt 18:15 ¶ Moreover if thy brother shall trespass against thee, go and tell him his fault between thee and him alone: if he shall hear thee, thou hast gained thy brother.
   Mt 18:16 But if he will not hear thee, then take with thee one or two more, that in the mouth of two or three witnesses every word may be established.
   Mt 18:17 And if he shall neglect to hear them, tell it unto the church: but if he neglect to hear the church, let him be unto thee as an heathen man and a publican.

   typiskt ateister att tvätta sin smutsbyk inför alla andra.

   Annars lämnar man väl en allians om man inte köper de mål den allians man är med i har? Anser C att man inte har något i denna allians att göra så lämnar man?
   Konstigt parti, verkar mest vara allt för att få lite makt, ungefär som MP och VPK som gör vad som helst för lite makt två duktiga hundar.

   Hade jag haft backstabbers i en allians som jag var med i så hade de blivit utkastade eller så hade alliansen gått i kras, kan inte ha ett gäng Judas Iskariot i sina led. Vidare så går man väl inte med i en allians utan klart uppsatta mål och regler för hur man agerar, speciellt om det blir fnurror på tråden. Då har man även något att visa upp för andra om t.ex. M skulle börja jiddra så hänvisar man till deras kontraktsbrott och visar att de är ett parti som inte går att lita på.

   Så jag förstår inte alls att de ska ha opposition inom sin allians, det motverkar ju en allians syfte. Har man så olika syn på saker så ska man inte ens bilda en allians från första början.

   Amos 3:3 Can two walk together, except they be agreed?

   Radera
  3. Men de måste ju kunna skilja sig på något sätt. Annars kan det ju alla vara ett och samma parti. Men så funkar det inte.

   Det är meningen att KD ska kunne driva en familjevänlig politik och stå starkt mot aborter. Men man hör inte ett pip från KD. C är inte heller så bra, men i det här fallet gör faktiskt Annie Lööf rätt genom att säga ifrån.

   Dock spelar det ingen roll då S & M är drygt 60% av väljarkåren, och har därmed en klar majoritet.

   Radera
  4. Jo men det gör man ju upp om innan man ingår en allians.
   Uppenbarligen så verkar inte KD veta hur man ingår allianser, de verkar ju rätt dumsnälla, liten kusinen från landet som blir blåst av Sol och Våraren M.

   De verkar ingå allianser "on a whim", där de kör någon sorts "vi löser problemen när de dyker upp".

   Det har du rätt i, jag undrar om de inte kommer göra en allians Sado-Masochist alliansen. Partierna börjar ju likna varandra väldigt mycket iaf, de slipper bry sig om lilleputtpartierna och de renderar sitt hatparti SD helt verkningslösa. 60% är ju en klar majoritet.

   Skulle inte förvåna mig om det blir så, jag hade nog gjort det för att få bort FP, MP, KD, VPK, C och SD om jag hade varit den som styrde M eller S.

   Iofs SD lär de inte få bort men de kan bli av med sina respektive sänken, dvs. dessa små partier och med tiden så kommer vi gå mot ett trepartisystem för majoriteten av småpartirösterna kommer de ju suga upp med en sådan allians.

   Faktum är att jag inte ser några större skillnader mellan S och det Nya M, för min del så står de för samma globala smörja.

   Radera