söndag 24 mars 2013

Kampen om Centerpartiet slutar oavgjort - alla verkar vara nöjda.

Världens mest förvirrande
politiska parti. 
Samtidigt som Stefan Löfven visar upp för väljarna att han på fullaste allvar inte står för någonting alls, så pågick den interna kampen inom Centerpartiet mellan de gamla Åsa-Nisse marxisterna, och de nya libertarianerna. I ett stundtals fullständigt förvirrande diskurs om invandring, skatter, försäkringar, kärnkraft och ideologi, så var det uppenbart att falangerna inte skulle komma helt överens den här helgen.

Men till slut kunde Annie Lööf och Co. träffa journalisterna med några resultat. Och resultatet mellan de två främsta falangerna blev alltså, oavgjort. Ja, för att det var ingen sida som riktigt vann. De fick alla kompromissa och alla fick liksom mötas i mitten. Det roliga var väl kanske att alla var nöjda. Oerhört nöjda.

Som tur är för Annie Lööf, har hon nu partiet med sig. Men man kan också se att Lööf har påverkat partiet om man jämför den från tiden då Maud Olofsson var partiledare. Olofssons parti var ett tydligt socialliberalt parti. Olofsson hade fört Åsa-Nisse marxisternas arv från 60-talet vidare. Annie Lööf å andra sidan kommer själv från den mest högljudda CUF-falangen som ställde sig emot FRA-lagen och IPRED, och hon tillhör därmed alltså den libertarianska falangen i partiet även idag.

Trots Lööfs och Centerns nya besked består dock otydligheten. Vi får väl fortsättningsvis betrakta Centerpartiet som ytterliggare ett parti som envisas med att trängas i mitten av den politiska skalan.

SR, SvD.

3 kommentarer:

 1. Jag tror att de medvetet försöker sänka C, det är helt galna uttalanden, t.ex. att Lööf vill samarbeta med MP för en ännu extremare massinvandring.

  Noterade att partikassan numera är 1,5 miljarder inte bara 1 miljard som jag trodde, känns som om man planerar att döda partiet och sedan plundra tillgångarna, vore klassiskt och förklarar den helt bindgalna politiken.

  För övrigt tillhör inte Lööf några libertarianer, däremot någon form av skruvade liberaler, hon tillhör även Ayn Rand falangen, kill all the babies falangen vill säga.

  Det är sånt här hon står för:
  "Dr. Death" Is a Defender of Life
  http://www.aynrand.org/site/News2?id=5198&page=NewsArticle

  något som Cutting Edge skrev en del om:
  http://cuttingedge.org/News/n2025.cfm

  Dvs. ännu en del av den Deathmaking som råder där Agenda 21 är en del av den större massförintelseplanen.

  På samma sätt som homosexualitet är en annan del, pedofili ännu en del och så vidare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju därför Centerpartiet är det mest motsägelsefulla partiet (kanske i hela världen).

   De är för Agenda 21, samtidigt som de är för decentralisering. Ja menar, det är som att säga att man är både för och emot att statens roll i samhället ska minska och växa, vilket de faktiskt står för.

   Lik förbannat tror jag att det finns tillräckligt många förvirrade svenskar som ändå kommer att rösta på dem.

   Radera
  2. Kamrat 4% blir nog deras räddning eller att de har mer än 12% i någon valkrets som tydligen räcker att man har för att kunna få rikdagsmandat. Jag tror de missar 4% men klarar sig på 12% regeln. Finns nog iaf ett eller två distrikt där de har mer än 12%.

   Men det känns som om några är ute efter att plundra partikassan det är trots allt en och en halv MILJARD.

   Radera