fredag 13 februari 2015

Bonnersmedia angriper SD:s webbtidning Samtiden för att försöka hjälpa NATO.Efter "aluminiumrörsskandalen" där Bonnier satsade stenhårt på en hänsynslös kampanj mot Sverigedemokraterna (SD), som till slut skulle slå tillbaka, fick Erik Almqvist avgå och säga upp sin plats i Riksdagen. Redan då var SD öppna och tydliga med att Almqvist skulle få leda partiets externa mediasatsning. Det som så småningom skulle bli webbtidningen Samtiden. Ett faktum som SD aldrig dolt för media.

Trots att alla visste att Almqvist skulle få en roll att spela i det hela, så låtsas nu medierna vara förvånade och överraskade över att Almqvist är med och har en avgörande roll inom webbtidningen. Almqvist har tillhört ledarredaktionen, skrivit många inlägg under pseudonym, och även haft sista ordet vad gäller publiceringar.

Almqvists krönikor har av många tolkats för att vara väldigt Putin-vänliga. Något som inte borde förvåna då han bor i Budapest och får en helt annan perspektiv på saker och ting, än i den lilla åsiktskorridoren som svensk PK-media tillåter, i synnerhet vad gäller utrikespolitiken.

Jag skulle inte beskriva Almqvists krönikor som Putin-vänliga. Snarare neutrala och realistiska. Men det är precis här skon klämmer för etablissemanget, och sina internationella härskare. Almqvist bedrev opinion mot den NATO-vänliga etablissemanget, på en sida som många SD-anhängare läste. En växande skara väljare som blir allt mer kritisk till svensk medias extremt ensidiga rapportering vad gäller Rysslandsfrågor.

Med den här utgångspunkten kan vi förstå varför BonniersCorp tycker det är jobbigt med en partiknuten tidning som bryter mönstret i opinionsbildningen vad gäller utrikespolitiken. NATO-vänliga BonniersCorp fick då i uppdrag att försöka angripa Samtiden på något sätt.

Och så vims händer det! Under valåret lyfte TV4 fram en skattemiss från 2013, där bristen på kommunikationen mellan skattekonsulten och bolaget, som Martin Kinnunen då hade hand om, med hjälp av kassören Per Björklund. Ja, då hände det inte mycket. Det är först nu som man satte igång en förundersökning för att se om det skulle kunna väcka åtal mot dem båda för grovt skattebrott.

Först på bollen var knappast förvånande, BonniersCorp, via TV4. Åklagaren har inget case. Utifrån de uppgifter som kommit fram hittills kan det knappast bli åtal. Men det hela har skapat tillräckligt med rabalder för att Bonnier nu via DN ska komma ut och försöka utföra en attack mot SD, och Almqvist i synnerhet.

Jag hoppas att SD, efter att anklagelserna mot Kinnunen och Björklund läggs ner på grund av brist på bevis, ser till att göra Almqvist till chefredaktör för Samtiden. Då har deras webbtidning en mycket ljus framtid att se fram emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar