onsdag 4 februari 2015

Genus-krav införs för samtliga stora evenemang i Stockholm Stad från och med nu.

Feministisk huvudstad.
För ett större evenemangs marknadsföring i Stockholm Stad krävs oftast en ansökan hos det kommunala bolaget SBR (Stockholm Business Region). SBR kräver normalt bara redovisning av ekonomin och miljö/hållbarhetsarbete.

Men nu har SBR bestämt att man även lägger till genus-krav direkt. Man har inte kommit fram till vilka konsekvenser det blir för arrangörer som inte följer genus-kraven. Men ser det här som "ett första steg" för att lyfta fram genusfrågorna i staden.

Ett evenemang som lär drabbas är nästa gång det blir Ishockey VM i Stockholm. Då kommer alltså Svenska Ishockeyförbundet att tvingas till att redovisa sitt arbete för genus.

Olle Zetterberg från SBR säger dock att det här beslutet inte kom från politiskt håll. Utan är ett beslut man tagit inom bolaget för att själva försöka lyfta fram genusfrågorna i Stockholm Stad.

StockholmDirekt.

2 kommentarer:

  1. Den lede FI sitter ju nu i Stadshuset tillsammans med S, MP (vet inte om V är del av det hela också) så att genusgalenskaper kommer som ett brev är inte oväntat. I vissa Stadsdelar fick FI hela 25% av rösterna, främst på Slöddermalm, vilket visar på hur galen hela Stadsdelen Slöddermalm är, idel inflyttade psykvårdspatienter som behöver psykiatrisk vård, knappast rösträtt.

    SvaraRadera
  2. För övrigt ju mer FI ökar i Stockholm ju smutsigare och mer förfallen ser Staden ut. Trots utökat antal städare ( fast städarna är tredje världen folk som är otroligt omotiverade som enbart kommer och städar för annars blir de av med de frimostiga bidragen, dvs. en sorts indentured servants) . Det sitter tiggar överallt och på nätterna så sover de på trottoarerna, Sveavägen är helt nerlusad med sovande zigenare och även härbärgena är fylla med zigenare, det sovs i de flesta parker osv.

    Istället för att köra ut de så kastar dessa idioter mer pengar på de, vilket lett till öppet bajsande på gatorna och i parkerna. Nedskräpningen ökar, sen så har svenska ungdomar lärt sig av invandrare att det är ok att kasta skräp på gatorna så nu kastar alla utom de äldre generationerna (30+) skräp på gatorna även om de står brevid en soptunna!!! Stockholm är en stad i kraftigt förfall. Vi får se när de tar efter zigenarna och sätter sig ner och läger en kabel mitt på trottoaren.

    Så inte så konstigt att de är så bajsfixerade, de har sin bajsparad och sitt genusbajs.

    SvaraRadera