torsdag 12 februari 2015

Kriminella landsförrädande Riksbanken satsar på QE (kvantitativa lättnader) och negativa räntor!
I höstas valde Riksbanken under keynesianisten, och de facto Statsministern, Riksbankschefen Stefan Ingves att att försätta den svenska ekonomin för nollränta. Det i sig var så klart tillräckligt illa. Men precis som jag frågade då, så skulle det faktiskt bli värre. som jag spekulerade i då: 

"PS: Vad kommer näst? Negativa räntor"

 JA! Det blev negativa räntor. Det blir dock inte lika drastiskt som Riksbankens sänkning av räntan (inlåningsräntan) till minus 0,25%, mitt under den ekonomiska krisen 2009. Idag år 2015, blir det inte lika drastiskt. Styrräntan sänks till minus 0,1% nu istället. Detta är mest anmärkningsvärt då vi inte befinner oss mitt i en stor ekonomisk kris som år 2009. Dessutom (som om inte detta vore nog) satsar Riksbanken stenhårt på QE (kvantitativa lättnader). Riksbanken köper statsobligationer för 10 miljarder kronor.

Detta är beklagligt, men mycket tyder på att Riksbanken inte kommer att nöja sig där. Riksbanken kommer att göra vad som krävs för att få Stockholmsbörsen att känna av rusningarna efter varje QE, precis som The FED gör med Wall Street med alla sina QE:s. I praktiken innebär detta en kraftig devalvering av kronans värde. Priserna kommer att pressas upp och i förlängningen kommer det även att bli dyrare att ha sina pengar kvar i banken. 

Och för er som hade tänkt ha en massa sedlar under kudden, så hjälper det inte då den svenska kronan devalveras och priserna pressas upp ordentligt då Riksbanken strävar efter ännu mer inflation! Förvänta er ytterligare räntesänkningar, som endast kommer att gynna Löfven under året 2015. Sedelpressen drar nu igång ordentligt. Så Löfven kommer att ha råd med några av sina reformer, men i längden kommer det att kosta de svenska hushållen. Och det kommer att bli riktigt illa. 

Analytiker från Societe Generale, SEB och Nordea som WallStreetJournal talat med, menar alla att det här bara är början, och att de förväntar sig ännu mer QE från Riksbanken framöver. 

Alltså kommer det att bli bra för konsumtionsivrarna, bankerna, slösarna, aktierna. Men uselt för spararna, pensionärerna och småföretagarna. Och då har vi inte ens nämnt bostadsbubblan och den växande skuldberget. 

Riksdagen har en utredning på gång gällande slopandet av ränteavdraget, som MP och SD stödjer. Men tills det blir ett beslut där (om det ens blir det), lär det redan bli för lite för sent. I synnerhet med tanke på Riksbankens agerande. Bostadsbubblan ska blåsas upp ytterligare. Det är inte helt främmande att spekulera kring om inte massinvandringen av 400 000 individer från tredje världen, helt beroende av välfärdsstaten, är minst ett av syften med Riksbankens agerande. Det skulle ge Stefan Löfvens regering lite andrum på bekostnad av de allt mer skuldsatta svenska hushållen och en allt mer värdelös svensk valuta. Så det är alltså mycket funny money som ska cirkulera nu. Så förvänta er massvis med akrobatik.

Vad är då ursäkten för Riksbankens beteende? De vill nå sitt magiska 2%:s inflationsmål. Men enligt KPI-siffrorna så når de inte målet. Problemet är bara den att KPI-siffrorna som Riksbanken använder sig av är helt felaktiga, precis som jag och många andra har påpekat länge nu.

Senast då Riksbanken sänkte räntan till nollränta, så uttalade sig Tractions VD, Peter Stillström om Riksbankens agerande, och det mycket kärva läget som kan bli, då Riksbanken så envist håller sig till dessa förödande felaktiga siffrorna. Det blir konsekvenser som kommer att drabba många människor i Sverige, landet med ett av de största bostadsbubblor, endast jämförbart med Spanien innan 2009. 

"Många nationalekonomer tycks inte acceptera att världen har förändrats i och med att priser sjunker som en konsekvens av kapade mellanhänder och hårdnande konkurrens samt lansering av nya produkter och tjänster - där det inte finns historiska mätdata på vad dessa skulle kostat tidigare. Därtill bortser de ifrån kraftigt stigande tillgångspriser i inflationsberäkningen men tar med effekterna av sänkta räntor och fallande oljepris, som bidrar negativt till inflationen. Det är tydligt att många nationalekonomer bygger sina modeller på ofullständiga parametrar och därmed drar felaktiga slutsatser av verkligheten. De tror lite naivt att företagen kommer att investera mer om rådande låga räntor sänks ytterligare, vilket dock de flesta inser inte kommer ske i mätbar omfattning. Istället bidrar aktiviteterna till uppbyggnad av finansiella bubblor, ökad skuldsättning och stundom ett osunt konsumtionsbeteende. Vidare kan dess stimulanser bidra till att nödvändiga strukturreformer skjuts på framtiden.Sammantaget är det aningen snurrigt att pengar i någon filosofisk meningen inte ska betinga något värde, eftersom priset på dem nu är noll eller negativt."

 Det här kan sluta riktigt illa för Sverige! 

Stefan Ingves och samtliga övriga Riksbanksledmöter bär ett ansvar för detta. Egentligen borde de ställas inför rätta för landsförräderi och för ekonomiskt terrorism. Ty det är det som det här kommer att resultera i. De stora bankerna äger nu i praktiken massvis med bostäder, och kan se till att fösa bort de som inte längre har råd bo kvar när väl bubblan spruckit och den ekonomiska krisen blivit ett faktum. 

Och som jag tidigare nämnt, så kan det räcka med att något sker i Grekland eller USA för att stormen även kommer hit och blåser sönder den väldigt sköra svenska ekonomin. Sverige kan bli precis som Spanien för 6 år sedan. 

3 kommentarer:

 1. Bostadsbubblan ökar ju även pga. de knvandrade, ingen vill bo granne med dessa och det tvingar folk in i bostadslån och bubblan exapnderar.

  Blir intressant sen när de som belånat sig upp över öronen när de blir aqv med sina arbeten när invandrare ska kvoteras in, några måste ju flytta på sig för Muhammad ska kvoteras in trots saknad kompetens...

  Sverige och Stefan har gjort sitt val man valde Abu Mazen och islam över Gud och hans Israel,, man valde förbannelse över välsignelse man valde köttet över anden.

  Sverige en nation av åsnor ledda av en tandlös åsna och hittebarn vid namn Löfven, utan både far och mor, som DLMoody sa (parafraserat) den som inte ens kan styra sig själv ska inte styra andra.

  Löfven är arketypen för en sådan som inte klarar av att styra sig själv.

  Btw ditt spamfilter käkar kommentarer iibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har haft problem med att det blir dubbelpost ibland, och ibland så får jag leta reda på om kommentarer fastnar i spamfiltret.

   Radera
 2. Lyssna på Mark Passios podcats på hemsidan WOEIH.
  Speciellt 184, 185, 186 om feminism är tankeväckande.
  Streetwise spirituality (YT) är en klassiker.

  SvaraRadera