söndag 8 mars 2015

F d MOSSAD-chef anordnade gigantisk anti-Netanyahu demonstration.

30 000 - 35 000 israeler demonstrerade mot Netanyahu.
En gigantisk demonstration anordnades i Tel Aviv mot Israels premiärminister Benjamin Netanyahu (SMOM-kontrollerad frimurare). Bakgrunden är att, förra MOSSAD-chefen, Meir Dagan ska ha avslöjat Netanyahus utspel om Irans möjligheter att hota Israel som kraftigt överdrivna. Meir Dagan gick så lång som att kalla Netanyahus utspel om Iran för "bullshit!".

Meir Dagan (f d MOSSAD-chef).
Nu var det Dagan själv som ledde en gigantisk demonstration i Tel Aviv, med omkring hela 30 000 - 35 000 israeler, där han krävde Netanyahus avgång. han höll ett tal där han återigen kallade Netanyahu och hans regeringen för just "bullshit!". Dagan varnade också för att Netanyahus regering kan rent av vara den mest skadliga regeringen för det judiska folket. Därför krävde han och demonstranterna att regeringen skulle avsättas vid nästa val som sker om lite drygt en vecka (den 17 mars).

Meir Dagan har tidigare varit aktiv med att hålla goda relationer mellan Israel och Iran. Och han varnade tidigt för att eliminationen av Saddam Hussein i Irak skulle destabilisera hela regionen och även skapa stora problem för Israel.

Än så länge verkar Netanyahu kunna samla på sig tillräckligt med stöd för att fortsätta med en koalitionsregering efter valet, detta enligt de senaste opinionsmätningarna. Men det återstår att se hur den förre detta MOSSAD-chefens senaste kraftiga utspel kan påverka opinionen de kommande dagarna.

ZH, Al-Jazeera, PressTV, Times Of Israel, JPost, WSJ

1 kommentar:

  1. Frågan är varför hans efternamn är efter avguden Dagon och varför han är vegetarian (vegetarianer är opålitliga människor).

    Jag är tveksam om det är överdrivet, Iran är idioter men de är rätt sluga och de hatar Israel med passion, de är trots allt muslimer och de söker ägarskap över Mellanöstern. Tror inte Dagan är någon man ska lita på. Sen så är ju dessa som protesterar kommunistpack, det är samma sorts pack som demonstrerar mot SD i Sverige. Typiska landsförrädare helt enkelt, självhatande judar.

    Sen vet jag inte om Nethanyahu är frimurare, det får du ta och föra i bevis. Vilken loge tillhör han?

    SvaraRadera