måndag 30 mars 2015

Expressen hänger felaktigt ut Jacob Hagnell (SD) som rasist.

Jacob Hagnell (SD).
På måndagen inledde Expressen en av sina berömda häxjakter på oliktänkande. Den här gången gäller det SD:s nämndemän. I de flesta av fallen är det riktigt krystade fall där Expressen försöker få citat de lyckas gräva fram, att framstå som rasistiska eller olämpliga för en nämndeman. De flest ligger på gränsen. Ytterst få är rent rasistiska. Ingen av nämndemännen har dock prövats för att se ifall de låtit sina privata åsikter påverka sina domslut. De senaste citaten är från 2013, de äldsta är från 2009. Så allt från 2-6 år sedan.

Totalt har man grävt kring 6 000 nämndemän och resultatet gissar jag vi får under veckan. De flesta av åsikterna är åsikter som större allmänheten har. Men de kanske inte är lämpliga för en nämndeman att ha, och de är nog inte lämpliga för en representant för ett politiskt parti.

Med det sagt, så kan man fråga sig hur krystat det egentligen är. Att de knappt ens hittar någon riktig grov rasism. När det gäller Carina Näsgård så fick de gräva tillbaka till 2009 tiden då Politiskt Inkorrekt fanns. Där hittar de ett citat som uppenbart är skriven av affekt. Andra citatet som tillskrivs henne uttrycker också desperation över läget i Sverige. Och ett tredje där hon anklagar sina kollegor som är nämndemän för att dela ut för låga straff för våldtäkt och våldsbrott.

Ärligt talat vet jag inte riktigt hur Thomas Mattsson och David Baas tänkte när de valde att publicera detta. Om det var det absolut värsta de kunde hitta från henne från 6 år tillbaka i tiden, så kommer de nog aldrig att hitta det som de söker efter.

Men det absolut värsta fallet hittills enligt mig är Jacob Hagnell. Det gäller kommentarer från 2012. Av allt som de grävt, finner de endast tre kommentarer som de känner att de kan hänga ut honom på.

1. "antivit våld tvingar svenskarna att fly Rosengård".

Jag förstår inte riktigt på vilket sätt det skulle vara rasism eller på något sätt olämpligt att som nämndeman uttrycka sig så. Detta är ett konstaterande som även har bekräftats i TV. Baas hakar upp sig på att han använder ordet "antivit", men ordet används även i akademiska kretsar för att beskriva "omvänd rasism". Det är alltså inte ett uttryck som är förbehållet rasideologiska extremister.

2. "ser bara hur Reinfeldt tänker "niggah please"".

Uppenbart är att det är ett skämt. En amerikanska jargong som används flitigt av så väl svarta som vita (numera). Man ska enligt Baas inte ha någon som helst humor. Skämtet är inte ens rasistiskt. Jag förstår inte vad som ska vara olämpligt här.

3. "Deportera packet till deras sophögar till länder".

Okej, här låter det lite värre vid första anblick. Men Baas får det att framstå som att Hagnell syftar på invandrare i allmänhet. När man läser artikeln som kommentaren handlar om så får man en helt annan bild.

Zeth Arkö Gogman grävde lite här och upptäckte att artikeln handlade om personer som gjort en kvinna döv på ena örat med smällare. Alltså "packet" var inte invandrare i allmänhet som åsyftades. Utan just individerna som hade orsakat kvinnan skada. Så jag ser inte heller hur detta skulle kunna vara rasism, eller ens olämpligt för en nämndeman att tycka. Jag skulle faktiskt vara mer orolig om en nämndeman inte hade avskytt ett sådant övergrepp.

Hagnell har dock valt att inte bestrida saken. Han vill nog inte bringa sitt parti dålig publicitet, så han har redan avgått som nämndeman. Däremot har vi Barbro Johansson som bestrider Expressens påståenden och menar att hon inte skrivit det som Expressen tillskriver henne. Vi minns väl att Expressen hängde ut Jim Olsson med flera felaktiga citat. Så det kan vara så att Barbro har något på gång.

Är det så att Expressens uthängningar är helt felaktiga, så ska man självklart bestrida saken. David Baas ska inte bara få springa runt och förtala folk lite hur som helst.

Expressen, FlashBack.

2 kommentarer:

 1. Så tidelagskillen Baas (han gjorde ett reportage om en hemlig klubb där man har sex med hundar och försökte påstå att han kommit in i denna klubb utan att en enda gång ha sex med en hund, det kan inte stämma såna där perversiteter kräver för att du ska få komma in i deras hemliga klubbar att du utför handlingarna själv, så med största sannolikhet har David Baas haft sex med minst en hund, David Baas är faktiskt en moral relativist så tror inte han skulle ha några problem med den sortens akter) är i farten igen med sitt trams, grejen är fortfarande så här:
  David Baas har inte sett något av detta författas (inte heller RG) och därmed kan han själv dömmas för förtal då han inte har något case överhuvudtaget när han hänger ut dessa personer. Han kan lika gärna ha författat skiten själv. De borde Polisanmäla David Baas och Thomas Mattson för förtal, speciellt med det tramsiga material han försöker få ska vara "rasistiskt". David Baas behöver skaka galler, det behöver resten av dessa kommunistsvin också göra. Om inte samhället spärrar in de så bör vi be till Gud Fader att han sätter stopp för dessa och stoppar de i sitt fängelse.

  Det mest tragiska är att SD spelar med i farsen. Istället för att säga "bevisa vad du säger är sant och vilka metoder du använt för att komma fram till detta". Oops helt plötsligt så är det så att Expressens trovärdighet är som bortblåst, RG gör ju faktiskt brott för att "beivra dessa "brott"", Pot meet Kettle. Robert Aschbergs Stasifjantar är så jävla patetiska. Papistmetoder.

  Sen om Nigga please:
  http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Nigga+Please

  Någon kan ju skicka en länk till Urban Dictionary åt Norrlandsbonden Baas.

  Här för övrigt där han själv blir duktigt ägd:
  https://www.youtube.com/watch?v=N0nzmht_bn4

  Dags att vi börjar be mot David Baas och hans anhang, kan bli roligt. Speciellt den där Thomas Mattsson, de är två väldigt oärliga människor som tjänar pengar på att förvränga och förstöra. De förtjänar stora problem i framtiden. Vem vet några Daesh supporters kanske drar av en bomb på Expressen, tveksamt om de glömt bort att Expressen publicerade Charlie Hebdo satirteckningarna som fick den redaktionen att bli attackerad.

  Här mer om Expressens tramsande:
  https://www.youtube.com/watch?v=hma1h7I9-J4

  Måste säga att de verkligen suger när det kommer till "scoop". Hela grejen är så överdriven och tramsig, men som sagt det är dags att börja be mot dessa lallare. Vad som händer det händer, det vore kul att se lite Gudomlig rättvisa skipas hos Expressen, de har fått härja allt för länge utan några som helst konsekvenser.

  Skulle man spela in allt David själv säger under ett par års tid så skulle man lätt kunna fälla honom för allt möjligt eller varför inte hacka hans internet och allt skit han själv skriver privat, speciellt om man gör som David och snedvrider vad som sägs och tar sakerna ur sitt sammanhang, skulle inte vara några större problem att få David till ett riktigt monster.

  SvaraRadera
 2. På tal om Aschberg. Så älskar jag när han blev ställd av en vanlig knegare när han skulle försöka sätta dit honom i sitt "Trolljägare" program i TV3.

  https://www.youtube.com/watch?v=dHcFpfQx2l4

  SvaraRadera