tisdag 31 mars 2015

Sverige ska skicka 1,5 miljader kronor i bistånd för att hjälpa islamister i Syrien.

Biståndsminister Isabella Lövin (MP) &
Utrikesminister Margot Wallström (S).
För några veckor sedan öste Sverige in miljardbelopp över den fascistiska regimen i Ukraina. Detta trots att ladan ska vara tom. Nu ska ytterligare miljardbelopp skickas iväg, den här gången för att stödja islamister i Syrien. Närmare bestämt 1,5 miljarder kronor.

Finns inga pengar för svenskarna, ladan är ju tom. Då ska ju skatterna höjas och överskottsmålet slopas. Däremot kan miljardbelopp skickas till våldsbejakande fascister och islamistiska terrorister.

Sedan 2011 då Sverige inledde sitt "biståndsprojekt" i Syrien har man öst in miljontals kronor varje år till "rebellerna" (läs islamisterna) i Syrien. Men det räcker inte enligt vår nya regering. Det är alltså miljardbelopp som krävs för att avsätta Assads regering. Vilket är det uppenbara målet när man läser Biståndsminister Isabella Lövins och Utrikesminister Margot Wallströms artikel.

Visst de slänger en känga på ISIS, men den stora boven är helt klart Assads "övergrepp på de mänskliga rättigheterna", enligt dem. Ministrarna är tydliga med att Sverige måste upprätthålla sin position som humanitär stormakt till skillnad från andra länder som börjar dra ner summorna i bistånd till Syrien. Sverige gör nu alltså precis tvärt om och ökar sina insatser i Syrien.

Och ni kan väl bara gissa vilka organisationer som dessa 1,5 miljarder SEK kommer att hamna hos till slut. Det blir, precis som det varit sedan 2011. Samma islamister som Margot nyligen sa sig förkasta pga deras kvinnosyn och brist på mänskliga rättigheter (och bla bla bla, ett mantra som ingen verkligen bryr sig om, inte ens Margot själv). Samma islamister som KSA själva har stöttat sedan 2011, kommer nu också att få 1,5 miljarder från Sverige.

Var det kanske så vår Utrikesminister till slut lyckades lösa Sveriges lilla internationella kris med KSA? "Okej, vi slutar skicka vapen till er, men vi lovar att skicka pengar som vi vet kommer att hamna hos era jihadister i Syrien". Ty säga vad man vill om Saudiaffären, så är Sverige och KSA ändå överens om att Assad måste bort. Och utifrån den geopolitiska utgångspunkten kan man ju så klart bygga vidare på att försöka normalisera relationerna länderna emellan.

SvD.

10 kommentarer:

 1. Kanske OT, kanske relevant:
  Hur ser du på att myndigheter är registrerade som förtag med F-skatt och moms?
  Ex. http://www.solidinfo.se/foretag/tullverket-0270, http://www.solidinfo.se/foretag/rikspolisstyrelsen-9919 mm

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är myndigheter, men de agerar ändå kommersiellt. Och i och med att Canon Law råder internationellt, så är det inte så konstigt.

   Transportstyrelsen (till exempel) har koll på vilka som har körkort. Egentligen ska man bara behöva ta körkort för kommersiella syften, om du ska jobba inom transport eller som chaufför. Men ska du bara köra en mekanisk apparat (bil eller båt) så behöver du egentligen inget körkort.

   Att alla som vill köra bil idag måste ta ett körkort är ett relativt nytt fenomen. Man behövde inget körkort för häst-o-vagn. Det räckte med att känna av och prova på och lära sig själv. Samma var det med bilen eller båten förr i tiden.

   Men att Stater och myndigheter gjorde körkort obligatoriskt för vanliga bilförare som inte körde i kommersiella syften är något nytt, och har snarare att göra med Canon Law. Därför agerar myndigheter, som Transportstyrelsen, kommersiellt och kan också betraktas som "företag" fast myndigheter egentligen tillhör en annan kategori.

   Jag kanske skriver en artikel om detta framöver.

   Och kom ihåg att alla vägar leder till Rom (Babylon).

   Radera
  2. Fick en intressant vinkel på detta:
   "En "myndighet" som är registrerad som företag är det av det enkla skälet att komma undan offentlighetsprincipen..."

   Radera
  3. Sant. Men numera har vi EU som reglerar sådant. Så det spelar inte så stor roll vilken offentlighetsprincip som gäller i Sverige när vi väl i praktiken redan avskaffat Sverige via Lissabonfördraget.

   Radera
 2. Så Reinfeldtregeringen stöttade med minst 1 miljard och nu kommer Löfvenregeringen och dunkar in minst 1,5 miljarder till Daeshbags.

  "Nej nej vi skänker pengar till FSA, det är inte som Daesh"

  FSA Cooperation With Al-Qaida Continues in Syria
  http://www.investigativeproject.org/4380/fsa-cooperation-with-al-qaida-continues-in-syria

  Socialdemokraterna ÄR terrorister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppenbart att det här har att göra med KSA.

   Radera
  2. Ja nu är de "kompisar" med KSA igen.

   KSA är ju pressade med Iranska Shia-Houthis, Alawi-Assad som fortfarande inte besegrats, Iran som flyttar fram sina positioner och även är på väg att få ihop kärnvapen. KSA ser sin dröm om att dominera Mellanöstern (och senare hela världen) gå om intet.

   Glömde även Shia-miliserna i Irak som skördar stora framgångar tillsammans med Kurder gentemot Daeshbags (IS), man har tagit Tikrit med 13000 Daeshbags inringade (de flesta troligtvis döda vid det här laget)
   http://www.dailymail.co.uk/news/article-3019960/Iraq-PM-declares-liberation-Tikrit-IS.html

   KSAs Daeshbags fick ju även stryk i Kobane av betydligt sämre utrustade Kurder, där även Kurdiska kvinnor visade sig vara bättre soldater än KSAs Daeshbags. Men med tanke på att Daeshbags mest verkar bestå av Ghettoslödder från Europa, samma sopor som måste attackera folk i flock för att det är stor risk att de får spö när de attackerar ensamma.

   Vidrigt är det iaf. Satt och tittade igenom en FB tråd som låg under terrorism som samlade på illdåd från Daesh, fick mitt blod att koka. 100% monster fyllda med Legion.

   Radera
  3. Glömde även bort att i Bahrain så är ju majoriteten Shia och den lilla styrande klicken som är KSA dockor har ju räddats av KSA tidigare.

   Och det upproret håller ju på fortfarande:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Bahraini_uprising_(2011%E2%80%93present)

   KSA har stora problem. Troligtvis varför man även gick ut till Israel att de skulle få flyga över KSA för att bomba Irans kärnvapenanläggningar.

   De har väl även växande problem på hemmaplan?

   Jo men visst:
   http://en.wikipedia.org/wiki/2011%E2%80%93present_Saudi_Arabian_protests

   alla dessa kan se sin chans nu.

   Radera
  4. Intressant är även hyckleriet i Jemen.

   Det är tydligen rätt för KSA att ge sig på Jemen för att deras allierad plockades bort från makten i Sanaa. Men Putin får inte gå in i Ukraina för att hans allierad plockades bort från makten i Kiev.

   Ren hyckleri. Och dubbla måttstockar.

   Radera
  5. Det är så de spelar, som 10 åriga flickor.
   Minns när jag var en liten grabb för många många år sedan, då agerade just unga flickor och även fjantiga grabbar som var dåliga förlorare på detta sätt, man ändrade regler mitt under lekar när det gick åt skogen för de osv. Det var hemmasnickrade paragrafer och regler som gällde för andra gällde helt plötsligt inte för de :D

   Det är så jag ser dessa människor som onda småbarn, för de agerar sannerligen på det sättet.

   Job 15:34 For the congregation of hypocrites shall be desolate, and fire shall consume the tabernacles of bribery.
   Job 15:35 They conceive mischief, and bring forth vanity, and their belly prepareth deceit.

   Radera