onsdag 5 mars 2014

Media för informationskrig mot SD om försvarspolitiken. (Valrörelsen är igång).

Ewa Stenberg (DN/Bonniers). 
Det är valår, och det märks. Media har helt plötsligt börjat prata försvarspolitik, som folk säkert har märkt. Public Service bjuder in till diskussion då regeringen valt att höja satsningarna till försvaret. Då bjöd de in en gammal moderat och så fredsaktivist från Svenska Freds för att diskutera ämnet. Inte någonstans nämnde man SD:s linje i frågan, något som skulle ha varit relevant med tanke på att de i samtliga budget sedan de kommit in i Riksdagen begärt större medel till försvaret. Detta förklarar Kent Ekeroth (SD) i videon nedan. 

Men det mest intressanta kommer på slutet av videon där vi får ta del av mejlkorrespondens mellan SD:s Joakim Larsson och Mikael Jansson, som är SD:s försvarspolitiske talesperson, och DN:s Ewa Stenberg. 

Ewa Stenberg har de senaste dagarna publicerat flera artiklar i DN åt Bonniers om försvarspolitiken. Bland annat redogör hon för 6 av de 8 Riksdagspartiernas syn på försvaret. 
"S, FP och KD har varit hökarna och MP, C och M duvorna." 
 Det är till att börja med högst oprofessionellt av Ewa Stenberg att inte redogöra för ställningstagandet av samtliga partier under ett valår! Väljarna har rätt att få veta vart samtliga partier står i frågan under ett valår, så att de ska kunna göra ett välinformerad beslut när det väl blir val! 

Jansson och Larsson gör därmed helt rätt i att mejla henne och konfrontera henne om varför hon undanhåller SD:s syn på försvarspolitiken, nu när det väl är valår. Svaret de får är egentligen häpnadsväckande. Men det kanske säger en del om Booniers och övriga MSM:s taktik inför valrörelsen i år. 

"Min analys är att SD inte haft något inflytande alls över diskussionen i Försvarsberedningen. Ingen vill göra upp med SD, därför nämner jag er inte. Jag nämnde inte Vänsterpartiet heller, trots att V nog har större möjligheter att få inflytande än er." 

Det är alltså så Ewa Stenberg, och förmodligen även Bonniers och övriga inom MSM i Sverige, tänker agera. Nu ska de alltså endast redogöra för de partier som de själva anser kommer att få "inflytande" och få regera under den kommande mandatperioden. Detta är så klart helt orimligt. Men samtidigt inte helt oväntat. Nu vet vi att etablissemanget tänker spela på massornas ignorans under valrörelsen. 

Ewa Stenberg får svar på tal då Joakim Larsson svarar på hennes ursäkt att inte ta med SD i sin artikel om försvarspolitiken. Och han skriver utmärkt som ni kan se i Kent Ekeroths video nedan. 

1 kommentar:

  1. Så kan det gå när man har tidningshus som driver politik och samtidigt ljuger om att de är neutrala. Den här kvinnan har garanterat sig en ståplats i helvetet.

    SvaraRadera