onsdag 5 mars 2014

Centerpartiet säger sanningen om Sossarnas skattehöjarpolitik!

Annie Lööf (C). 
Centerpartiet går till angrepp mot Sossarnas förslag om att konfiskera mer pengar från arbetande medborgare och produktiva företag. De har låtit Riksdagens utredningstjänst (RUT) titta lite närmare på Socialdemokraternas förslag.

Utifrån RUT:s utredning kommer C nu fram till att Sossarnas förslag om att kraftigt höja arbetsgivaravgiften för unga, kommer att leda till en konfiskering på drygt 19,4 miljarder kronor! Vilket skulle innebära att omkring 64 000 arbetande individer skulle försättas i arbetslöshet, då företagarna inte skulle ha råd att behålla många av sina anställda.

Om vi tittar på RUT:s siffror lite närmare, så skulle det till exempel innebära en konfiskering av 432 miljoner kronor och 1,430 nya arbetslösa individer, endast i Dalarna, om Socialdemokratin får igenom sin politik.

Annie Lööf (C) påpekar mycket riktigt att siffrorna ändå är en underdrift. Min egen slutsats är att C och RUT varit extremt försiktiga med siffrorna. Socialdemokraternas skattehöjarpolitik kommer att drabba många fler anställda och kommer i slutändan (om vi bara ser till höjningen av arbetsgivaravgiften) att drabba många fler än de 64 000. Och det kommer definitivt att bli en betydligt högre konfiskering av svenskarnas pengar än de 19,4 miljarder som RUT kommit fram till.

TV4, C.

2 kommentarer:

 1. OT:
  Bitcoin firm CEO found dead in suspected suicide
  http://www.foxnews.com/tech/2014/03/05/bitcoin-firm-ceo-found-dead-in-suspected-suicide/

  SvaraRadera
 2. OT 2:
  SMR-Skillt tar värvning i Ukraina...
  http://www.friatider.se/svensk-tar-varvning-i-ukraina

  SvaraRadera